Cei de la PDL au facut o analiza a votului de la Referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu si spun ca USL-ul a fraudat ingrijorator de mult. Ei vorbesc despre o frauda de 1,2 si 2,6 milioane de voturi. Cand auzi astfel de cifre, iti vine sa fluieri a paguba… daca n-am avea un precedent cu numaratorile ciudate facute de pedelisti. Iar cel mai elocvent exemplu este cel al numaratorii facute de Roberta Anastase, pe vremea cand era presedinta Camerei Deputatilor, la Legea Pensiilor. Atunci, din 80 de parlamentari prezenti, Roberta a „vazut” exact atatia deputati prezenti cat a fost nevoie ca sa treaca legea. Nu vrem sa fim rautaciosi si sa spunem ca a numarat tot Roberta voturile pe care le considera ei fraudate de USL. Dar ne punem o problema. Daca USL a fraudat atatea milioane de voturi, cum ramanem cu cele 10 milioane de voturi pe care presedintele Traian Basescu sustine ca le are? La Referendum s-au prezentat aproximativ 8,5 milioane de romani, din cei 18 milioane de votanti inscrisi pe listele electorale permanente. Folosind o matematica simplista, presedintele Traian Basescu sustine ca restul, cei care nu s-au prezentat, ar fi ascultat indemnul lui de boicotare a Referendumului. Aici putem vorbi de doua tipuri de frauda. Basescu isi asuma voturile milioanelor de romani care in mod traditional nu se prezinta la vot. Pe de alta parte, simplul indemn de neprezentare la vot este un tip de frauda. Pentru ca a indemnat la neexercitarea unui drept constitutional si a eludat astfel un proces democratic in esenta.
Avem asadar doua tipuri de fraude electorale, aruncate in mediul public. Care dintre ele are credibilitate in fata electoratului, debusolat de luptele interne pentru putere, vom vedea la alegerile parlamentare din decembrie.
Prinsi intre hotiile electorale
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...