Ieri, navigand pe site-urile de stiri, mi-a sarit in ochi o informatie care ne mai aduce romanilor inca un motiv de „mandrie”. Potrivit acestei stiri, tara noastra este sanctionata cu 3,8 milioane de euro pentru intarzierea platilor in agricultura. Pe langa ca suntem coldusi, nu stim nici sa ne gospodarim saracia. Potrivit altei stiri, Romania este prima tara in topul tarilor care deturneaza fondurile de la Uniunea Europeana. Si nu-s vorbe in vant. Concluzia a fost publicata de Comisia Europeana si de Oficiul European de lupta Antifrauda. Surprinzator sau nu, Romania are o companie selecta in acest top, deoarece Germania se afla pe locul doi, iar sora noastra Italia pe locul trei. Ingrijorator este faptul ca in tara noastra a scazut alarmant rata de condamnare la sfarsitul procedurilor judiciare. In raportul despre fraudarea fondurilor UE se mentioneaza ca in Romania peste 73 la suta dintre actiuni au fost respinse in timpul procesului. Si uite asa, in loc sa folosim fondurile europene cum ar trebui, mai bine ne batem joc de ele, ratand o sansa imensa in dezvoltarea infrastructurii economiei sau a turismului. In multe cazuri, tot felul de personaje au reusit deturnarea de fonduri europene, fapt care a sarit in ochii mai marilor de la Bruxelles. Desi respectivele personaje au primit bani pentru a realiza anumite lucruri, acestea au ramas doar pe hartie sau in proiecte si astfel au reusit sa dea o gaura in primul rand Romaniei si de asemenea au reusit sa mai puna o bila neagra in dreptul tarii. Spun asta deoarece europenii nu sunt asa prosti si nu trebuie sa mai mire pe nimeni cand tot felul de masuri de finatare sunt inchise pentru Romania. Trebuie spus faptul ca aceste fonduri europene sunt o miza imensa pentru Romania, dar din pacate nu am reusit sa profitam de ele cum ar trebui. Pe cand, in alte tari aceste fonduri au fost un motor de dezvoltare a economiei si infrastructurii, la noi…
Locul intai la fraudare
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...