Joi s-au facut unele rectificari de buget. Generos, premierul Ponta si guvernul sau au impartit bani pentru bugetari, pentru pensionari vitregiti de Guvernul Boc, pentru asistentii sociali si au promis si bani pentru agricultura. Deocamdata au promis. Victor Ponta cu gurita lui a promis ca „in toamna vom suplimenta bugetul ministerului Agriculturii cu toate resursele pe care le vom avea in baza unor alte activitati ale guvernului”. Pana aici toate bune si la locul lor. Numai ca toamna bate la usa, agricultura a fost sectorul cel mai lovit in acest an, agricultura poate salta PIB-ul si poate indulci cat de cat „vietile a milioane de romani care traiesc din zona de agricultura”. Oare ce inseamna „in toamna” pentru premier? Ma intreb si eu ca miloanele de tarani, pentru ca in toamna se pregatesc recoltele pentru anul viitor. S-au scumpit lucrarile agricole neingaduit de mult (aratul unui hectar costa 600 de lei, discuitul, o singura data, 300 de lei, semanatul alti 300 de lei) s-au scumpit semintele, inputurile, ingrasamintele, si bani destui nu-s in bugetul agricultorului.Daca banii vor veni la mijlocul lui noiembrie va fi prea tarziu. E adevarat, bugetul pentru agricultura din anul acesta este cel mai sarac din ultimii 20 de ani. Generoasa initiativa guvernului de a-l suplimenta. Insa n-am dori sa se intample ca in patania insetatului care in disperare cere unui prieten un pahar cu apa. „Stai nu te grabi, ii zice prietenul celui care se mistuia de sete, stai sa vedem daca intr-adevar apa asta este compusa din doi hidrogeni si un oxigen, asa cum spun chimistii”. Cand s-a intors de la laborator cu analiza apei, a fost prea tarziu.
Suplimentarea bugetului pentru agricultura; in toamna, cand?
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...