Fara doar si poate, esecul procesului de demitere a presedintelui Basescu este un esec major pentru Uniunea Social Liberala. Dupa o suspendare executata „ca la carte” din punct de vedere tehnic, au urmat nenumarate erori si actiuni politice care au adus prejudicii majore sanselor de a finaliza cu succes procesul de demitere a presedintelui. Atat pentru PSD cat si pentru PNL va urma o perioada extrem de dificila. Principala provocare a USL va fi pastrarea capitalului electoral de la alegerile locale si evitarea unei situatii in care alegatorii USL, deceptionati de rezultatul referendumului si frustrati de prestatia politica ai unor lideri din cadrul acestei formatiuni, sa nu mai participe la alegerile parlamentare. De asemenea, va exista pentru USL si o explicatie perfect plauzibila pentru un esec in alegerile parlamentare: oboseala, frustrarea, lehamitea si dezamagirea electoratului. La alegerile generale, orice scor obtinut de USL sub 50 la suta plus unul din mandate ii va permite lui Traian Basescu sa repete „manevra Boc” si sa numeasca un premier convenabil lui. In perioada imediat urmatoare, principalele batalii politice se vor da in Parlament. Este posibil ca Traian Basescu sa fie tentat de ideea instaurarii unui nou guvern PDL si destructurarea majoritatii USL. Pentru atingerea unui asemenea obiectiv este nevoie de atragerea de partea lui Basescu a liderilor UNPR, ruperea cat mai multor parlamentari USL si revenirea la coalitia PDL-UDMR-UNPR. Istoria demonstreaza ca partidul care controleaza structurile guvernamentale inainte de o confruntare electorala porneste din start cu un avantaj substantial.
USL-ului nu o sa-i fie deloc usor
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...