Sase oameni ai strazii s-au ales cu amenzi usturatoare din partea agentilor Politiei Locale pentru ca, in timp ce incercau sa-si gaseasca cate ceva de-ale gurii prin tomberoane, au rascolit gunoiul si au facut mizerie in preajma punctelor de colectare a gunoiului menajer.
Hrana, si asa stricata si aruncata la gunoi de altii, i-a costat pe boschetari cat 12 pranzuri la restaurant, la „meniul zilei”, pentru ca amenda aplicata a fost de 140 de lei „de caciula”, in timp ce un meniu este 12 lei. Sau, boschetarii puteau sa-si faca cumparaturi serioase din supermaketuri din banii pe care trebuie sa-i plateasca acum drept amenzi. Indiferent cu ce am compara „achizitia” colectata din tomberoane, tot o afacere proasta ramane.
Lucian Trif, purtatorul de cuvant al Politiei Locale, a informat ca amenzile au fost aplicate in baza hotararii Consiliului Local Zalau, HCL 170 din 2007, valoarea totala a amenzilor aplicate pentru „rascolirea gunoiului din containere in vederea recuperarii de diferite obiecte” fiind de 840 de lei.
Nici cersetorii nu au scapat nepedepsiti de politistii locali. Trei persoane care au apelat in mod repetat la mila publicului fiind sanctionate cu amenzi in valoare totala de 300 de lei. Insa, acestia din urma pot sa-si achite amenzile din banii adunati pana sa fie prinsi ca practica cersetoria, in timp ce boschetarii tot muritori de foame vor ramane si vor apela mereu la „hrana” din gunoi.
Saraci lipiti, dar amendati
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...