Daca politicieni,care se mananca intre ei precum cainii prin garduri, ar fi avut timp sa se uite macar la disciplinele unde spotrivii nostri au fost calificati in probele finale la Jocurile Olimpice de la Londra, ar fi putut invata lectia curajului si performantei, respectiv de a fi castigator prin lupta cinstita. Dar, atata timp cat, in ultima perioada , indiferent de ora, declaratiile politicienilor erau date in direct, pe diverse posturi de televiziune, evident ca numai de Jocurile Olimpice nu le-a mai ars lor. Pentru acestia, dupa cum s-a vazut, mult mai importante au fost confruntarile – in declaratiii- cu competitorii politici, referendumul, listele electorale, cine ar trebui sa ramana intr-o functie sau sa-si dea demisia. Cu siglele de partid in spate, cu zecile de microfoane pe pupitre instalate in incaperi unde functionau aparate cu aer conditionat, in inflacararea cu care rosteau discursurile nici nu mai conta ca afara aerul era, cu adevarat ca de foc. Daca politicienii ar fi privit ce inseamna sa pierzi o medalie la numai cateva sutimi, sau sa nu-ti iasa un exercitiu care, la antrenamente, ti-a iesit perfect, sa te impiedici exact la sfarsit, sa cazi, sa cada stacheta ca ai atins-o, usor, cu piciorul etc, cu siguranta, in aceste zile, in Romania nu ar fi fost atata patima. Din pacate cei pe care-i vedem la orice ora din zi – si in reluare si pe timp de noapte – nu inteleg faptul ca o competitie nu se poate castiga doar din vorbe, fara nici un efort de a schimba lucrurile. Dincolo de vorbe este nevoie de vointa, de efort pe care sa-l simti in fiecare fibra a corpului, de munca, de sacrificii. In politica romaneasca, insa, mai rar sa vezi asa ceva in conditiile in care au fost destule cazurile in care functiile nu sunt castigate pe merit, ci pentru ca a existat vesnica si nerusinata trambulina politica.
Trambulina politica, vesnica noastra pacoste
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...