Consumul de alcool a fost principala cauza a actelor de tulburare a linistii publice.
Chiar daca Festivalul Verii a insemnat patru zile de distratie pentru zalauani, nu au lipsit incidentele si neregulile constatate de organele de control si de ordine publica ale statului. Din nou, pe fondul consumului de alcool s-au savarsit fapte de natura sa tulbure ordinea si linistea publica. Potrivit Inspectoratului Judetean de Jandarmi Salaj, in perioada 3-5 august au fost aplicate 33 de sanctiuni contraventionale in cuantum de 7.900 de lei. Dintre acestea, patru amenzi au fost in valoare de 4.000 de lei pentru comert stradal cu bunuri a caror provenineta nu a putut fi dovedita. Celelate 29 de sanctiuni contraventionale au fost acordate pentru incalcarea unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, respectiv 10 avertismente si 19 amenzi in valoare de 3.900 de lei. Jandarmii precizeaza ca printre faptele sanctionate s-au numarat provocarea de scandaluri, savarsirea in public de fapte, acte si gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva altor persoane si apelarea la mila cetatenilor. „Majoritatea faptelor de natura sa tulbure ordinea si linistea publica au fost savarsite pe fondul consumului de bauturi alcoolice”, se precizeaza de la compartimentul de informare si relatii publice a Jandarmeriei salajene.
Mititeii au fost in regula
Echipe mixte de inspectori si comisari de la Directia de Sanatate Publica, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, precum si de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consuma-torului au stat cu ochii pe tarabele comerciantilor care s-au instalat de joia trecuta pe Bulevardul Mihai Viteazul din Zalau. Potrivit dr. Chindris, purtatorul de cuvant al DSVSA Salaj, s-au verificat autorizatiile de functionare pentru tarabele cu mici si gratare, provenienta pro-duselor alimentare, modul de depozitare si conditiile igienico-sanitare, dar si modul de colectare a deseurilor animaliere. Inspectorii nu au aplicat nici sanctiuni si nici amenzi, ceea ce este o veste buna. Se pare ca noul oganizator al Festivalului Verii a stiut sa-si impuna regulile de siguranta alimentara.
Amatorii de distractii au platit „orice” si „oricat”
Pe de alta parte, comisarii de la Protectia Consumatorului au verificat comerciantii de produse nealimentare si dispozitivele de joaca destinate copiilor. Potrivit lui Claudiu Silaghi, comisar-sef la CJPC Salaj, au fost efectuate 26 de controale la tot atatia operatori economici, fiind aplicate trei avertismente si doua amenzi in valoare de 2.000 de lei. Avertismente au fost date proprietarilor de dispozitive de joaca pentru copii, pentru ca nu aveau o metoda de contorizare a timpului pentru care plateau clientii. S-au mai constatat abateri la tarabe care nu aveau afisata denumirea firmei, listele de tarife, dar si pentru ca nu erau afisate preturile la unitatile de masura pentru bauturi alcoolice.
Controale si amenzi la Festivalul Verii
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...