„Am acceptat propunerea federaţiei pentru funcţia de preşedinte al CCA. Momentan nu pot da mai multe amănunte”, a afirmat Deaconu.
Comitetul Executiv al Federaţiei Romane de Fotbal a aprobat in unanimitate, in şedinţa de miercuri, ca, in cazul in care va accepta, Alexandru Deaconu să preia funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.
In varstă de 40 de ani, Alexandru Deaconu va renunţa la activitatea de arbitru o dată cu preluarea funcţiei de preşedinte al CCA.
Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, a fost demis, miercuri, din funcţie de Comitetul Executiv al FRF, intrunit la Casa Fotbalului. „Am fost demis astăzi de Comitetul Executiv fără niciun motiv. Aşa au vrut cluburile din Divizia A şi aşa s-a hotărat. Mie nu mi s-a comunicat niciun motiv. Pur şi simplu m-au demis”, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, Ion Crăciunescu.
La 10 iulie, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, anunţa că douăsprezece cluburi din Liga I solicită inlocuirea lui Ion Crăciunescu din funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor cu un străin, propunerea urmand să fie supusă votului in următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al Federaţiei Romane de Fotbal. Mai mulţi conducători de cluburi au fost nemulţumiţi de delgările arbitrilor la meciurile echipelor lor şi de calitatea arbitrajelor. De asemenea, ei s-au arătat deranjaţi de faptul că Ion Crăciunescu le-a luat apărarea public arbitrilor chiar şi atunci cand, in opinia preşedinţilor de cluburi, aceştia greşeau.
Comitetul Executiv a aprobat, in 13 octombrie 2011, numirea in fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor a lui Ion Crăciunescu, care urma să conducă acest for pană in 2014.
El l-a inlocuit pe Vasile Avram, arestat intr-un caz de corupţie. Crăciunescu a mai condus CCA in perioada iunie 2003 – octombrie 2005. Mircea Sandu l-a indepărtat atunci pe Crăciunescu de la conducerea CCA, după ce fostul arbitru l-a susţinut pe Gheorghe Popescu la alegerile pentru preşedinţia FRF din 21 noiembrie.