Nu de ieri si nici de… alaltaieri, ci de ani buni de zile s-a dus vestea prin satele de pe Valea Somesului, a Almasului si de pe alte meleaguri ca painea de Surduc este una dintre cele mai bune din zona. Intr-adevar, cine cumpara o data paine de Surduc, o face si a doua oara, si-a treia, si a… pentru simplul motiv ca are calitati apreciate de consumator.
“Sunt bucuros ca painea pe care o producem este ceruta de tot mai multi oameni, ne-a marturisit, recent, patronul firmei producatoare, SC PANIPRODEX SRL, Craciun Farcas. Multi ma intreaba despre… secretele producerii acestui sortiment de panificatie si eu le raspund tuturor ca nu-i vorba de nici un secret, ci doar de respectarea, cu sfintenie, a tehnologiei de fabricatie, pe intregul flux. Iar daca ai si norocul, pe care-l am eu, sa lucrezi cu un personal muncitor care nu-si bate joc de calitate, de timpii de dospire, de coacere etc., atunci, cu siguranta, cei pe a caror masa ajunge painea ta, vor fi multumiti de ea”.
Amenajata in cladirea fostei brutarii a cooperatiei de consum din Surduc, unitatea firmei patronata de Craciun Farcas este azi cotata ca una dintre cele mai bine dotate brutarii din judet, modernizarea ei facandu-se in tonul cerintelor standardelor europene. Iar patronul n-a fost zgarcit cand a venit vorba de utilaje si numai pe masina de infoliat, de exemplu, a scos din buzunar 11.000 de euro.
Brutaria lui Farcas, patronul care semneaza statele de plata ale 13 salariati, realizeaza, in prezent, o productie zilnica de circa 3.000 paini, alba si semialba, de la 500 grame pana la 900 grame. Painea de Surduc ajunge in vreo 80 de puncte de desfacere de pe Vaile Somesului, Garboului si Almasului si este transportata gratis la clienti, cu cele 3 masini din dotarea firmei.