Abuzul statului in impozitarea salariilor este mascat subtil de impartirea obligatiilor intre angajator si angajat. Angajatorul trebuie sa plateasca statului din venitul brut acordat angajatului un procent total de 28.75 la suta, care include: contributia la asigurarile sociale, la fondul de somaj, la asigurarile de sanatate si multe altele. Angajatul trebuie sa plateasca statului din venitul brut un procent total de 32.5 la suta format din: contributia la asigurarile sociale, la fondul de somaj, la asigurarile de sanatate si impozitul pe venit. Facand un calcul simplu, observam ca ceea ce castiga un angajat din salariul sau brut este mult mai mic decat ceea ce castiga statul din acest salariu. Statul, pentru fiecare loc de munca, incaseaza un procent impovarator de 45.25 la suta si angajatul ramane cu doar 54.75 la suta. Impresionant pentru o tara cu un sistem educational si un sistem de sanatate la pamant. Acest procent blocheaza orice initiativa a mediului de afaceri de a prelua din disponibilizatii statului. Acest procent este o frana in calea dezvoltarii afacerilor private in Romania, in care forta de munca este suprataxata intr-o maniera sufocanta. In acest context, presiunea pe care o pune orice marire de salariu minim pe economie pe angajatori e una foarte mare, generatoare de somaj, munca la negru si evaziune fiscala. Nedreptatea este si mai mare daca tinem cont ca aceste impozite au fost extinse la acelasi nivel pentru orice loc de munca suplimentar adaugat la locul de munca de baza, desi in spital stam intr-un singur pat sau atunci cand cumparam medicamente compensate o facem strict pentru o singura persoana.
Suntem sclavi pe plantatia statului
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...