Voluntarii de la Crucea Rosie si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Salaj au impartit ieri, in centrul orasului, baloane si pliante cu informatii despre riscurile la care se expun cei care incep sa consume droguri, cum ii pot ajuta pe cei care cad prada acestui viciu sau unde pot cere ajutor. Actiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, numit “Prea rebel sa fii condus” si isi propune sa le ofere tinerilor cat mai multe informatii utile despre viciile care le pot distruge viata. “Este o activitate de informare in legatura cu consumul de substante etnobotanice, noile substante cu proprietati psihoactive. Se doreste informarea cu privire la pericolul acesta dar si la modalitatile prin care consumatorii pot beneficia de asistenta oferita de Agentia Nationala Antidrog”, a declarat pentru Graiul Salajului Valer Merce, inspector CPECA Salaj.
Initiativa a fost foarte apreciata de zalauani. “Mi se pare binevenita si ar trebui facuta mult mai des”, ne spune o doamna. “Sa aiba spor, sa ajunga mesajul lor la urechile cui trebuie. Sa le dea Dumnezeu sanatate si mult, mult succes in ceea ce fac”, le transmite o alta doamna.
Voluntarii spun si ei ca oamenii au fost atenti la mesajul pe care l-au transmis. “Au fost deschisi, au fost amabili, au vrut sa se informeze, au fost curiosi in primul rand. Banuiesc ca o sa si citeasca pliantele”, ne spune unul dintre tinerii voluntari.
Trebuie sa spui NU drogurilor!
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...