Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a admis, marti, cererea lui Victor Athanasie Stanculescu de intrerupere a executarii pedepsei de 15 ani la care fusese condamnat si a dispus ca, timp de un an, acesta sa fie liber pentru a-si rezolva problemele de sanatate, el urmand sa fie eliberat imediat. Totodata, instanta a fixat si o serie de restrictii pe care Victor Stanculescutrebuie sa le respecte. Astfel, acesta nu are voie sa paraseasca municipiul Bucuresti si judetul Ilfov fara acordul instantei. El trebuie sa se prezinte, ori de cate ori este chemat, la politia de pe raza sectorului unde locuieste si sa nu poarte niciun fel de arma.
Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a trimis copii dupa aceasta decizie la Politia Capitalei, la Jandarmerie, la Politia de Frontiera si la Politia Comunitara a Sectorului 1. Totodata, o copie dupa aceasta decizie va fi trimisa si la Penitenciarul Jilava unde acesta este incarcerat pentru a fi pusa in executare. Decizia poate fi ataca cu recurs in termen de zece zile la Curtea Militara de Apel.
In 16 octombrie 2008, judecatorii instantei supreme l-au condamnat pe Victor Athanasie Stanculescu la 15 ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav si la cinci ani de interzicere a unor drepturi, in dosarul Revolutiei de la Timisoara. Totodata, el a mai primit sapte ani si sase luni de detentie pentru tentativa la omor deosebit de grav, pedeapsa fiind asociata cu patru ani de interzicere a unor drepturi. Prin contopire, Stanculescu trebuie sa execute pedeapsa cea mai grea, de 15 ani, la care se adauga si pedeapsa degradarii militare. In perioada 17-20 decembrie 1989, la Timisoara, s-au inregistrat 72 de morti si 253 de raniti, prin impuscare. De asemenea, o femeie a fost calcata de tanc, pe Podul Decebal, iar alte 43 de persoane au fost batute de catre fortele de represiune.
Stanculescu, eliberat din penitenciar pentru un an
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...