Un confrate intr-ale scrisului, in urma alegerilor din 10 iunie, a venit cu o propunere. Si anume, pe buletinul de vot sa nu se mai puna stampila cu „votat” ci stampila cu „NU” pe candidatul sau partidul pe care alegatorul isi doreste cel mai tare sa nu-l vada castigator. Invingator sa fie considerat cel cu mai putine voturi „NU”. Prezenta la vot ar creste considerabil deoarece in Romania ANTIVOTUL este mai puternic decat VOTUL. Avand in vedere scorul electoral zdrobitor realizat de USL, trebuie recunoscut si meritul partidelor care compun aceasta alianta, dar mai ales trebuie avut in vedere votul politic negativ prin care cetatenii din majoritatea zonelor tarii au vrut sa sanctioneze fosta guvernare, pentru traiul greu din ultimii ani, respectiv pentru masurile dure de auste-ritate luate, care au culminat cu taierea a 25 la suta din salariile bugetarilor in 2010, iar in 2011 cu retinerea ilegala a CAS de la pensionarii cu pensii mai mari de 700 de lei. Ca unele dintre masurile anticriza au avut poate rolul de a mentine cat de cat stabilitatea acestei tari, acum prea putin conteaza. Alegatorii nici nu au mai tinut cont de problemele locale, de drumurile si podurile promise, ei si-au „tranformat” votul intr-un protest la adresa clasei politice. Cert este ca, de acum incolo, trebuie sa fie o invatatura de minte pentru orice formatiune ori alianta politica ce va guverna plaiurile mioritice. Poti sa-i iei romanului totul, insa numai pana la a nu-i atinge limita subzistentei si cea a demnitatii umane. Iar orice guvernare care strange cureaua atat de mult, incat oamenii sa nu mai reuseasca sa puna zilnic pe masa o paine cat de rea copilasilor lor, trebuie sa fie constienta ca este pierduta din start.
Antivotul
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...