Reporter: Sunteti pentru a treia oara ales primar al municipiului Zalau. V-ati asteptat la un rezultat atat de bun la aceste alegeri?
Radu Capilnasiu: Era destul de clar ca voi castiga pe municipiu, avand in vedere discutiile avute cu oamenii si informatiile care mi-au venit din oras, de la cetateni. Am si spus dealtfel ca n-am insistat pe o campanie axata in mod evident pe Radu Capilnasiu, ne-am dorit sa aratam ca exista o echipa cu care ma prezint in fata alegatorilor. Pe de alta parte, am vrut sa aratam ca se poate face si o campanie cu costuri reduse, am preferat sa mergem in mijlocul oamenilor. Am avut in fiecare zi colegi activi, implicati efectiv in promovarea proiectelor pentru municipiul Zalau.
Reporter: In campanie ati transmis un mesaj de continuitate. Ce presupune aceasta continuitate pentru Zalau?
Radu Capilnasiu: As incepe de la un lucru nu lipsit de sens. Continuitate inseamna, pe langa proiecte si strategii aflate in diferite etape de concretizare, si experienta in administratie, inseamna si relatii interpersonale incepand cu colegii din Primarie pana la nivel de alte institutii. Lucru pe care nu l-am neglijat, pentru ca astfel putem gasi cele mai bune solutii in vederea realizarii obiectivelor propuse.
Reporter: Ati iesit primar din nou, pentru a treia oara. Daca tot suntem la cifra trei, care ar fi primele trei lucruri pe care le faceti in urmatorul mandat?
Radu Capilnasiu: Primul lucru pe care trebuie sa-l fac este pregatirea constituirii noului Consiliu Local. Au mai ramas unele probleme stringente de rezolvat, cum ar fi cele legate de Distriterm, sa vedem ce facem cu partea de termoficare. Insa, primul lucru major pe agenda mea este legat de Poligonul de la Aghires – suntem intr-un anumit stadiu in negocierile cu Ministerul Apararii si trebuie sa vedem ce facem pentru a finaliza al doilea tronson al centurii Zalaului. De asemenea, avem promisiunea ministrului Eduard Hellvig ca ne va sprijini cu proiectele pe care le avem depuse la Compania Nationala de Investitii – sala de sport de la Voievod Gelu, pistele pentru biciclisti, Sala Sporturilor, reabilitarea termica a unor blocuri. Voi merge la Bucuresti si voi sta acolo, pe capul lor, pana rezolv toate problemele legate de finantarea prin MDRT.
Reporter: Revenind la alegerile de duminica, ati obtinut un rezultat foarte bun ca primar, dar ati pierdut un mandat de consilier local.
Radu Capilnasiu: Am pierdut la redistribuire. Acum am avut mai multe voturi decat in 2008, dar atunci, prin redistribuire, atat PNL, cat si PSD au castigat cate un consilier la redistribuire. De data aceasta am mers pe lista comuna si de aici apare diferenta.
Reporter: In 2008, ati constituit o alianta locala intre PNL, PSD si UDMR. Mai este de actualitate in urma alegerilor din 10 iunie?
Radu Capilnasiu: Ramane de vazut. Alianta USL este valabila si merge in continuare. Depindem si de rezultatele de la Consiliul Judetean. Cu siguranta, vom avea un viceprimar PSD, dar discutam concret dupa ce aflam rezultatele de la Consiliul Judetean.
Reporter: Ce le spuneti zalauanilor la startul noului mandat?
Radu Capilnasiu: Vreau sa le multumesc inca o data pentru increderea acordata si le promit ca voi incerca sa-mi imbunatatesc comunicarea cu cetatenii pe de o parte, dar si eficienta adminsitratiei locale pe de alta parte. Nu vreau ca la final de mandat sa-mi fie rusine sa dau ochii cu alegatorii.
Reporter: Va multumim.
Interviu in exclusivitate
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...