Plaiul nostru mioritic se aseamana cu o casa care poate adaposti fara probleme peste 22 de milioane de suflete. In casa asta imaginara a fost montat, la un moment dat, un aparat de aer conditionat. A fost atunci o initiativa a majoritatii care voia schimbarea in bine. Multi dintre locatari, insa, au inceput sa apese ca descreieratii pe butoanele aparatului, cautand, fara sa citeasca manualul tehnic, modul propice pentru a da drumul in incinta unui aer pe placul lor. Ca orice aparat folosit irational a inceput sa improaste un alt tip de aer, unul caldut, dar urat mirositor. Locatarii casei au inceput sa-si puna intrebari, sa caute solutii, sa identifice cauza pacostei. Nu toti insa. Pentru ca, unii dintre ei, mai frigurosi, oameni buni, care se hraneau cu fructele pomului copt, aveau in dotare masti de oxigen portocalii ori cu insemnul a trei lalele si nu erau prea afectati de mirosul aerului asa zis conditionat. Altii si-au dat seama ca nu pot rezista intr-un asemenea mediu si au parasit casa. Acum, dupa o perioada in care si mastile de oxigen s-au defectat si toti cei ramasi in casa nu mai pot respira un asemenea aer, este necesara cumpararea unui nou aparat de aer conditionat, performant, care sa reimprospateze atmosfera. Si daca locatarii casei vor utiliza noul aparat, apasand cu grija butoanele prin care sa-l programeze, aerul ar putea deveni respirabil. Cei plecati s-ar putea intoarce si locatarii casei ar avea sanse sa-si reamenajeze incinta, astfel incat sa poata primi si musafiri, fara sa le mai crape obrazul de rusine ca in casa lor miroase urat.
Casa noastra
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...