Absolventii liceelor din Zalau, care peste aproximativ o luna intra in febra examenului de bacalaureat, nu se inghesuie sa participe la orele de consultatii organizate gratuit de cadrele didactice din unitatile de invatamant, desi, in mod normal, acum ar fi perioada de recapitulare intensiva a materiilor din care elevii vor sustine probele examenului de „maturitate”. In aproape toate unitatile de invatamant liceal din Salaj, ca-drele didactice care predau materii importante pentru BAC au prevazute in program ore suplimentare pentru consultatii pentru care nu sunt remunerate, insa spun ca nu poate fi respectat programul deoarece elevii nu vin la ore. Atat in Zalau, cat si in restul oraselor sau localitatilor unde exista unitati de invatamant liceal, motivatia elevilor pentru dezinteresul fata de meditatii este aceeasi – nu au chef sau aleg meditatiile ofe-rite de alte cadre didactice decat cele din unitatea de invatamant in care invata. Elevii care provin din familii instarite, se deplaseaza la Cluj pentru meditatii contra-cost acordate de profesori universitari. Totusi, inspectorul scolar general Ioan Abrudan spune ca este obligatoriu ca in fiecare unitate de invatamant sa existe o programare pentru consultatii, atsfel incat elevii sa fie cat mai bine pregatiti pentru sustinerea examenului de bacalaureat.
Elevii prefera consultatii „a la Cluj”
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...