In 10 iunie, suntem che-mati sa ne votam reprezen-tantii in Consiliul Judetean. Consiliul Judetean Salaj permite alocarea a 30 de mandate de consilieri, la care se adauga presedintele ales prin vot direct de cetateni. In primul rand, consilierii judeteni discuta si aproba bugetul judetului, care anul acesta a fost de aproximativ 207 milioane de lei. Se constituie bugetul functional si bugetul de investitii, care trebuie dezbatut si votat in sedintele celor 30 de consilieri. Pe baza bugetului aprobat de consilierii judeteni functioneaza si institutiile aflate in subordinea Consiliului. In cazul Salajului, consilierii judeteni aproba regulamentul de functionare, organigrama, precum si finantarea unor institutii de interes judetean, precum Spitalul, Muzeul, Centrul de Cultura si Arta, Protectia Copilului si multe altele. Prin aceste institutii si prin modul in care consilierii judeteni decid directionarea banilor de la buget, se traseaza si liniile de dezvoltare a judetului. Desigur, in ultimii ani cei mai multi bani s-au alocat pentru re-pararea si intretinerea infrastructurii rutiere, respectiv drumurile judetene din Salaj. Insa, Consiliul poate adopta si strategii de dezvoltare prin care sa directioneze inves-titiile spre un anumit domeniu, pentru a se da o specificitate clara zonei din care facem parte. Acestea sunt doar cateva din lucrurile pe care trebuie sa le stim cand mer-gem la vot si alegem pe cei care sa ne reprezinte in Consiliul Judetean.
Voteaza cu ochii deschisi!
Suntem in plina campanie electorala pentru alegerile locale care au loc in 10 iunie. Vom alege oamenii pentru cele mai importante functii in administratia salajeana. Dar, stim ce se voteaza la aceste alegeri? Graiul Salajului va prezinta functiile si candidatii care va cer votul.
Consiliul Judetean Salaj
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...