Desi la sfarsitul lunii fe-bruarie consilierii judeteni au adoptat o hotarare prin care se demara procedura de vanzare prin licitatie a cladirii si terenului aferent din curtea Spitalului Judetean de Urgenta Zalau – in care a functionat pana in septembrie 2010 Sectia de Oncologie a unitatii spitalicesti, la primul termen al licitatiei nu s-a prezentat niciun potential cumparator, nici macar so-cietatea care isi anuntase acum doi ani intentia de a achizitiona imobilul.
Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Salaj, a precizat ieri in cadrul unei conferinte de presa ca nimeni nu s-a prezentat la licitatie, dar spera ca la urmatorul termen sa fie participanti care sa cumpere imobilul. Se pare ca nici macar cel care a avut primul intentia de a cumpara cladirea, chiar inainte de a fi scoasa la vanzare, societatea Salvosan Ciobanca nu mai vrea sa se extinda.
Dupa ce a fost mutata Sectia de Oncologie in cladirea principala a Spitalului Judetean, Salvosan Ciobanca a transmis, in decembrie 2010, Consiliului Judetean Salaj o adresa scrisa prin care solicita cumpararea intregului imobil, pentru dezvoltarea unor circuite medicale. Spitalul Judetean a primit avizul de instrainare a imobilului din partea Ministerului Sanatatii, dupa care, la jumatatea anului trecut, printr-o hotarare a Consiliului Judetean, imobilul cu pricina si terenul aferent au fost trecute din domeniul public in domeniul privat al judetului, tocmai cu scopul de a fi vandute prin licitatie publica, conform prevederilor legale. In prezent, Salvosan Ciobanca detine prin concesionare spatiile de la parter si de la etajul II al imobilului, insa nu mai este interesat de a fi proprietarul intregului imobil. Doctorul Petru Ciobanca, administratorul societatii, a declarat pentru Graiul Salajului ca „decizia de a nu participa la licitatie a fost luata dintr-un singur motiv. Acela ca nu merita sa investesc la cum evolueaza lucrurile”. Doctorul Ciobanca spune ca ar fi necesara investitia din perspectiva sociala, insa acum nu este momentul. Totodata, administratorul spune ca cel mai bine ar functiona un parteneriat public-privat.
De cealalta parte, repre-zentantii Consiliului Judetean sustin ca vanzarea imobilului si a terenului aferent este motivata de starea avansata de de-gradare, deoarece investitiile ar fi prea mari si costisitoare pentru a putea fi utilizate spatiile in orice tip de activitate. In acelasi timp, banii care ar putea fi obtinuti din vanzare ar fi folositi pentru alte lucrari de modernizare necesare in Spitalul Judetean de Urgenta. Amintim ca pretul de pornire al licitatiei fost stabilit de evaluator la 13,18 miliarde de lei vechi pentru 320 de metri patrati de teren si 1499,60 de metri patrati de suprafata construita, iar din comisia de licitatie fac parte patru consilieri judeteni – Livia Chende, Dumitru Chis, Stefan Fodor si Viorel Ratiu.
Nimeni nu vrea cladirea fostei Sectii de Oncologie
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...