Cabinetul propus de premierul desemnat Victor Ponta se vrea unul al specialistilor, al oamenilor cu experienta guvernamentala. Cel putin asa zise chiar seful PSD, inainte de a anunta lista ministrilor. Si chiar asa este – avem propuneri de oameni care, in ultimii 20 de ani, au fost in diferite guverne, incepand cu cel al lui Vacaroiu si terminand cu cabinetul Ungureanu. Oameni cu experienta guvernamentala, nimic de comentat. Dar, totodata, oameni care au starnit, la momentul respectiv, oprobiul popular. Incepand cu Florin Georgescu, continuand cu Ioan Rus si pana la Victor Paul Dobre sau Rovana Plumb – sunt oameni care au fost injurati cand partidele lor se aflau la guvernare cel putin la fel de mult ca Elena Udrea sau Emil Boc. Acum, dupa aproape patru ani de guvernare portocalie, Victor Ponta se bizuie pe starea nativa de uitare a romanilor si ni-i prezinta ca pe specialisti. Comparativ cu cabi-netul Ungureanu, in care au fost bagati oameni prea tineri pentru a avea experienta suficienta pentru a face fata unei activitati de asemenea anvergura, cv-urile celor propusi de Ponta pot impresiona. Dar, oare e suficient? Odata, am vrut schimbarea guvernelor din care acestia faceau parte pentru ca nu mai satisfaceau dreptatea sociala a populatiei. Acum, ii reactivam, sperand ca vor face exact aceasta dreptate sociala pe care o cere din nou populatia. Din pacate, asteptarile oamenilor sunt de fiecare data mari, iar dezamagirea este pe masura.
I-am schimbat de rai, ne sunt serviti de buni
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...