Liceul Tehnologic Mihai Viteazul din Zalău beneficiază acum de un laborator modern, dotat la standarde europene, grație unei investiții de 283.000 lei din partea TenarisSilcotub.

Multinaționala, cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici și servicii conexe pentru industria energetică, a investit 283.000 lei în dotarea laboratorului Liceului Tehnologic Mihai Viteazul din Zalău, pentru a sprijini educația axată pe dezvoltarea competențelor relevante pentru industrie.

Investiția constă în achiziționarea de șase bancuri educaționale, pentru instalații electrice și automatizări, similare celor folosite, în prezent, în mediul industrial.

„Laboratorul nou inaugurat este un exemplu a ceea ce poate face o comunitate, atunci când își unește forțele: liceul Mihai Viteazul, autoritățile locale și mediul privat contribuie, împreună, la acest proiect. Elevii acestui liceu au  o oportunitate extraordinară de a pune în practică cunoștințele teoretice, într-un laborator dotat cu echipamente de ultimă generație, similare celor din industrie”, declară Mihaela Popescu, Președinte Tenaris Europa de Est, Marea Nordului și Africa Subsahariană.

Deschiderea noului laborator a avut loc în prezența conducerii liceului, a echipei de management TenarisSilcotub, a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sălaj și a autorităților locale din Zalău.

„Laboratorul de electrică și automatizări al instituției noastre, dotat cu sprijinul partenerului TenarisSilcotub, oferă un mediu modern de învățare, în care elevii au oportunitatea de a aplica direct cunoștințele teoretice, dezvoltându-și abilitățile în diagnosticarea, întreținerea și repararea sistemelor electromecanice complexe. Acest mediu este esențial pentru a pregăti viitorii tehnicieni și ingineri în domeniul electric, al automatizării și al electromecanicii”, spune directoarea liceului, prof. Dana Rus. TenarisSilcotub continuă strategia de dezvoltare a educației tehnice în județul Sălaj cu două inițiative noi: Programul „Cariere Meseriașe” (www.carieremeseriase.ro), menit să asigure viitorilor absolvenți de gimnaziu o orientare profesională potrivită abilităților lor, cu ancorare în piața forței de muncă, și Programul de Învățământ Dual, prin care 21 de elevi din județ beneficiază de burse, dotări și practică industrială relevantă pentru formarea lor ca electricieni și operatori pe mașini cu comandă numerică.

Multinaționala investește anual aproximativ 5 milioane de lei în educația tehnică din Sălaj și Călărași. În cei 20 de ani de prezență în România, compania a amenajat și dotat opt laboratoare și ateliere din licee cu profil tehnic.