Standul județului Sălaj, amenajat la Comisia Europeană cu prilejul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor de la Bruxelles, a atras mii de vizitatori dornici să descopere diversitatea și gustul inconfundabil al produselor tradiționale din Țara Silvaniei.
Aroma pălincii și a vinului, dulceața mierii și a silvoiței, frăgezimea slăninii, savoarea cârnaților sau prospețimea brânzei telemea au încântat gusturile tuturor celor prezenți, transformând standul județului în principalul punct de atracție.
“Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când Sălajul este reprezentant pe plan internațional. Participarea la manifestarea de la Bruxelles a reprezentat o oportunitate excelentă de a promova specificul local, dar și de a oferi județului vizibilitatea și recunoașterea pe care le merită”, spun reprezentanții administrației județene.
Sălajul este o zonă cu o moștenire culinară bogată, oferind o gamă variată de preparate tradiționale care încântă simțurile și păstrează vie cultura strămoșească. De la aromele autentice ale preparatelor din carne, la delicatesele pregătite din ingrediente simple și naturale, bucătăria tradițională din Țara Silvaniei este un adevărat festin pentru iubitorii de mâncare. Fiecare produs tradițional spune o poveste despre istorie, tradiții și ospitalitate.
Anul acesta, Sălajul a dus la Bruxelles autenticitatea gustului de odinioară, cucerind vizitatorii cu aromele inconfundabile.
La standul „A bite of Transylvania”, alături de delegația sălăjeană, sunt prezenți reprezentanți ai Universității Tehnice din Cluj Napoca, cu robotul Petrică/Pepper, amfitrionul care le cântă participanților și le spune tot ce pot gusta la stand, și reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, cu produse specifice zonei.