Două terenuri din Zalău, cu tot cu construcțiile ridicate pe ele, intră în proprietatea statului, anunță Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.
Măsura vine în urma unei sentințe pronunțate de Tribunalul Bistrița Năsăud în dosarul 64/84/2016, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 1343/01.09.2023 a Curții de Apel Cluj. Acesta este tocmai dosarul retrocedărilor ilegale, care i-a avut ca inculpați pe omul de afaceri Dan Radu și fostul subprefect Claudiu Băican.
Cele două imobile au fost confiscate prin procedură specială, precizează Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).
Concret, este vorba despre un teren intravilan în suprafață de 831 mp, pe care a fost edificată și este intabulată o construcție cu 3 niveluri D+P+M, suprafață construită la sol 166 mp, suprafață construită desfășurată 374,3 mp, stadiu fizic – structură de rezistență acoperită, fără finisaje exterioare și interioare, fără instalații și tâmplării exterioare și interioare, evaluat la 350.000 lei, respectiv un teren intravilan în suprafață de 1.540 mp, situat tot în Zalău, pe care au fost edificate și sunt intabulate o casă familială având 3 niveluri D+P+E, suprafață construită la sol 201 mp, suprafață construită desfășurată 500 mp, precum și un garaj dublu, suprafață construită/desfășurată 81 mp, evaluat la suma de 574.000 lei.
Dreptul de proprietate asupra celor două imobile se intabulează pe numele Statului Român, menționează Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.
Potrivit Legii nr. 216/2016, bunurile imobile intrate, prin confiscare în cadrul procesului penal, în proprietatea privată a statului pot fi transmise cu titlu gratuit în administrarea autorităţilor administraţiei publice centrale, altor instituţii publice de interes naţional, după caz, sau regiilor autonome de interes naţional, prin hotărâre a Guvernului, iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice, la propunerea ANABI.
foto cu caracter informativ