Noua, romanilor, ni s-a mai ingradit o placere nevinovata – cea de a manca mici si de a bea bere la iarba verde, fie ca e malul raului sau marginea padurii, obicei pentru care am ajuns renumiti peste hotare, mai ales de cand si reclama unei companii promova micii la gratar gatiti pe varf de munte. Vineri, presedintele Base a promulgat legea picnicului, lege care ne interzice sa iesim la gratar unde avem chef. Dar nu numai noi, cetatenii de rand avem obligatii, ci si autoritatile. Acestea vor trebui sa investeasca bani pentru a amenaja spatii destinate picnicului si vor fi nevoite sa puna paza in fiecare loc de gratar pe care-l vor amenaja. Si asta pentru ca nu mai avem voie sa aprindem focul unde vrem, nu avem voie sa spalam vesela in apele din apropierea spatiului amenajat, nu avem voie sa hranim cu resturile de mancare animalele din padure, dar nu avem voie nici sa ascultam muzica. Asadar, angajatul primariei va sta cu carnetelul de amenzi si cu pixul in mana pregatit sa scrie amenzile pentru incalcarea legii picnicului, in timp ce se va desfata si el cu delicatesele culinare gatite de cei care au iesit sa se recreeze. Oare micul si gratarul vor fi considerate mita? Dar cum ne vom simti noi, cei care am iesit la recreere, cand ne vom sti supravegheati? Si cum legea ne spune sa ne tinem in frau poftele la iarba verde, la padure vom merge doar dupa fragi si mure, iar gratarul la iarba verde va fi inlocuit cu tigaia … in bucatarie.
Agrement… in limitele legii
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...