10 iunie va fi duminica in care romanii vor consuma cu siguranta cei mai multi mici si cea mai multa bere. Asta pentru ca Guvernul a decis data alegerilor locale. Inspirat probabil de majorarea preturilor la cele doua produse fata de acum patru ani, Guvernul a suplimentat cu 33 la suta bugetul alocat pentru organizarea alegerilor, cu toate ca, logic, ar fi trebuit sa se reduca cu 33 la suta din moment ce va fi doar un singur tur de scrutin si nu doua, ca in majoritatea circumscriptiilor electorale care nu si-au desemnat atunci primarul din prima runda a alegerilor.
Nu mai putin de 100 de milioane de lei noi va pune la bataie Guvernul pentru alegerea primarilor, presedintilor de consilii judetene si consilierilor. Altfel spus peste 20 de milioane de euro, un buget mai mult decat generos spre a fi cheltuit dintr-un foc. Daca e sa privim aceste alegeri din 10 iunie doar ca pe o afacere cu mici si bere si daca mergem pe numarul celor prezenti la urne in 2008, undeva la 10 milioane de alegatori, bugetul este chiar prea generos pentru a ghiftui toti votantii cu cate o portie de mititei si chiar cu cate un litru de bere. Cu siguranta, bugetul alocat este pentru alte cheltuieli, unele probabil justificate, insa raman la parerea ca alegerile de o suta de milioane de lei din 10 iunie vor stabili un nou record in materie de vanzari pentru facatorii de mici si berarii de pe plaiul mioritic.
Un buget mai mult decat generos
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...