Gradul de absorbtie a fondurilor UE atrase prin Ministerul Economiei este de 17 la suta, a declarat ieri ministrul Lucian Bode, adaugand ca procentul il nemultumeste si ca va face tot ce va putea pentru ca numarul beneficiarilor sa fie cat mai mare. IRata absorbtiei efective a fondurilor europene la nivelul celor cinci operatiuni ale organismului de intermediere pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii este de 17 la suta, procent care ma nemultumeste. De aceea, voi face tot ce voi putea astfel ca anul 2012 sa reprezinte anul cu cel mai inalt plafon de rambursari catre beneficiari de pana acumI, a declarat Bode la un seminar pe tema IMM-urilor, citat de Mediafax. Presedintele PDL Salaj a precizat ca in prezent cele mai mari dificultati legate de absorbtia fondurilor europene de catre IMM-uri sunt achizitiile publice si perioadele lungi de evaluare a proiectelor. IIn Romania, problemele principale la absorbtia fondurilor europene sunt legate de procedurile la achizitiile publice si perioada lunga de evaluare a proiectelor, care duc la intarzieri. Preocuparea Guvernului in perioada urmatoare va fi pentru eliminarea oricaror intarzieri si respectarea termenelor procedurale. Problemele sistemice din domeniu pot fi rezolvate cu determinare pentru ca avem oameni pregatiti, modele de eficienta, pe care trebuie doar sa le punem in aplicareI, a adaugat Bode.
Bode este nemultumit de rata absorbtiei fondurilor europene
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...