Peste 1600 de angajati de la CFR si de la Posta vor fi disponibilizati la inceputul lunii aprilie. Se vede clar ca strategia cabinetului Boc a fost preluata si de actualul guvern. Asta da reforma! Nu trebuie sa fii un geniu ca sa scrii pe o foaie de hartie ca 1600 de oameni vor fi dati afara. Din contra… Ceea ce ma irita tot mai mult la atitudinea celor care fac astfel de disponibilizari, nu este faptul ca disponibilizeaza, pentru ca stim cu totii ca aparatul de stat este supradimensionat, ci faptul ca nu au masuri pentru cei care isi pierd slujbele. Ce e mai grav este ca multi dintre acestia au o varsta la care recalificarea si reorientarea profesionala a devenit, daca nu imposibila, atunci foarte dificila. Si dupa cum am vazut si pana acum, programe pentru cei disponibilizati nu prea exista si multi ajung sa depinda de somajul mizer de la noi, la limita suportabilitatii. Este stiut ca ideea de stat presupune ca statul sa aiba grija de cetatenii sai si sa faca tot ce se poate pentru a-i ajuta. Din cate se vede, la noi strategia este urmatoarea „te dam afara dintr-un loc de munca in care ai activat mare parte din viata ta si de care depindeai si dupa ce esti somer, te descurci tu ca piata muncii e libera”. Si sa te miri ca romanii pleaca disperati la munca in strainatate, lasand in urma familia si prietenii, simtindu-se abandonati de o tara pe care le e rusine sa o recunoasca in momentul in care un strain ii intreaba de unde sunt. Doamne, ce vremuri traim…
Statul se leapada de noi
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...