Oricate scuze si-ar cere liderul democratilor-liberali Mircea Toader, ele sunt tardive si inacceptabile. Cum poti tu sa iesi ca ales al unui neam, pe un post de televiziune si sa afirmi ca „din 80 de oameni, sau 64, cati au murit, unul singur a murit in masina, restul au baut si au adormit acolo”. Ce sa intelegem din spusele liderului portocaliu? Ca habar n-are cati concetateni de-ai sai, unii poate chiar dintre cei care i-au dat votul, au fost rapusi de omaturi si apoi o jignire mai mare nici ca se poate aduce unor oameni care, intepeniti de frig, si-au dat sufletul. Titlul romanului „Despre morti numai de bine” nu-i spune nimic lui Toader. Aroganta sa nici ca poate fi zugravita mai elocvent ca prin declaratia de mai sus. De fapt, aroganta este o caracteristica a puterii portocalii. Spun asta pentru ca la nici o saptamana dupa instalarea noului premier, deja sunt destui care-l regreta pe Boc. La cateva ore dupa instalare, pe un drum deszapezit, noul premier, care declarase ca a plecat la munca, infiera in declaratii de presa „beneficiarii directi” care „stau in casa la caldura” in timp ce „militarii desfunda drumurile”. „Nu putem plati lenea la nesfarsit”, s-a plans premierul. Ori s-avem pardon, domnule prim-ministru. Oamenii aceia care stateau la „caldura” in casa statusera in prealabil zile in sir in frig, fara mancare si in bezna, pentru ca nici un decident nu a avut timp de ei, atata vreme cat la Bucuresti se trageau sfori pentru numirea dvs. in functie si a noului Guvern. Este inadmisibil ca in calitate de slujbas al statului, indiferent de functia sau demnitatea detinuta, sa mergi a doua zi dupa instalare sa te zburlesti la popor. E ca si cum un muncitor proaspat angajat ar merge la patronul lui si i-ar spune ca e lenes. Daca Ungureanu va merge mai departe in acest fel cu…gandirea, s-ar putea sa asistam la decizii controversate. Demne de categoria „Din putul gandirii”.
Din putul gandirii
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...