Puterea si-a asigurat confortul, cel putin pentru inca o perioada. Noul premier a cerut increderea Parlamentului in fata unei sali pe jumatate goale, vorbind mai mult despre el si in termeni foarte generali. A lasat cifrele deoparte, poate si pentru ca nu era foarte familiarizat cu ele, avand in vedere ca programul noului Cabinet este acelasi cu al fostului Guvern Boc si ne-a facut sa credem prin concluziile desprinse ca ne asteapta un viitor de aur. In ansamblu, noul premier a avut un discurs plat, in care a luat termenii preferati ai ex-premierului Boc: „prudenta” si „responsabilitate”.
Ministrii mai noi si mai vechi au depus juramantul. Guvernul Ungureanu a fost uns, dar problemele Romaniei si ale lui Traian Basescu nu se incheie aici. Indiferent de continutul noului program de guvernare, noul Executiv trebuie sa urmeze programul de austeritate angajat fata de Fondul Monetar International, ceea ce va face ca presiunea publica sa fie una intensa, cu atat mai mult cu cat in acest an avem alegeri locale si parlamentare. Economia (chiar daca are un ministru din Salaj) nu va oferi mult ajutor Guvernului Ungureanu, fiind pe buza recesiunii, luand in considerare previziunea de crestere economica de sub unu la suta si a riscurilor care vin din zona euro. In plus, in opinia publica, schimbarea de garnitura de la Palatul Victoria este aproape inexistenta, motiv pentru care romanii ramasi sa protesteze in Piata Universitatii cer in continuare alegeri anticipate.
Guvern nou, probleme vechi
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...