Desi au provocat un prejudiciu de peste doua miliarde de lei vechi sase din sapte persoane care fraudau aparatele de jocuri de noroc au fost puse in libertate
Din lotul de sapte persoane, prinse in decembrie 2011 de catre DIICOT Salaj, ca fraudau aparatele de jocuri de noroc, numai o singura persoana se afla in arest preventiv. Initial, Judecatoria Zalau a decis arestarea preventiva a trei dintre inculpati, iar fata de un alt membru al gruparii a dispus masura obligarii de a nu parasi localitatea. Miercuri, instanta a decis sa elibereze sub control judiciar pe unul dintre inculpati, insa biroul teritorial DIICOT a hotarat sa depuna recurs. „Vom face recurs la decizia Judecatoriei, avand in vedere ca in acest caz discutam de un prejudiciu de peste doua miliarde de lei vechi pana in momentul de fata”, explica procuroul sef Dan Budusan.
Va reamintim ca incepand cu anul 2009, sase salajeni si un oradean modificau datele informatice ale aparatelor de joc si sustrageau sume importante de bani, cauzandu-se prejudicii firmelor care detineau aparatele. Aparatele apartineau unor societati comerciale si erau doar inchiriate de catre barurile unde aveau loc loviturile. Astfel, patronii sau barmanii se intelegeau cu cei sapte inculpati sa-i insele pe proprietarii aparatelor, mai ales ca unii dintre patroni, impatimiti ai jocurilor de noroc, apelau la o parte din inculpati sa stearga softul aparatului pentru a nu observa proprietarii ca au jucat mii de lei. Din cercetarile procurorilor DIICOT, s-a stabilit ca cei sapte, dupa fraudarea aparatelor de joc, obtineau castiguri cuprinse intre 3.000 si 10.000 de lei, iar sumele de bani erau impartite cu barmanii sau patronii barurilor. Loviturile au fost date in localitatile Poienile de sub Munte, Sapanta, Ilva, Ieud – judetul Maramures, Turda, Campia Turzii – judetul Cluj, Racsa, Satu-Mare – judetul Satu-Mare, Piatra Neamt – judetul Neamt, Zalau, Simisna – judetul Salaj si Bistrita.