Sase salajeni si un oradean conectau diferite softuri la aparatele de jocuri de noroc si incasau sume de ordinul sutelor de milioane de lei vechi. Acestia actionau pe raza a sase judete.
DIICOT Salaj a anihilat in noaptea de marti spre miercuri un grup specializat in fraudarea aparatelor de jocuri de noroc, care, in-cepand cu anul 2009, prin conectarea unor softuri la „pacanele”, modificau datele informatice ale aparatului in scopul sustragerii unor importante sume de bani, cauzandu-se prejudicii fir-melor care admnistrau aparatele in cauza. „Acest grup era format din sapte inculpati, sase din Jibou si unul din Oradea, care aveau roluri diferite in fraudarea aparatelor de jocuri de noroc, respectiv gasirea locatiei unde urmau sa se des-fasoare activitatea in-fractionala, asigurarea mijlocului de transport, contactarea patronilor barurilor sau a barmanilor pentru ca ace-stia sa-i ajute in comiterea activitatilor infractionale, montarea dispozitivelor artizanale”, a declarat procurorul Dan Budusan. De mentionat este faptul ca aparatele apartineau unor societati comerciale si erau doar inchiriate de catre barurile unde aveau loc loviturile. Astfel, patronii sau barmanii se intelegeau cu cei sapte inculpati sa-i insele pe proprietarii aparatelor, mai ales ca unii dintre patroni, impatimiti ai jocurilor de noroc, apelau la o parte din inculpati sa stearga softul aparatului pentru a nu observa proprietarii ca si-au pus puncte de joc in valoare de mii de lei.
Castigau intre 3.000 si 10.000 de lei dintr-o lovitura
Unul dintre membrii gruparii identifica localurile unde se aflau aceste aparate de joc, in general baruri fara supraveghere video, ascunse de ochii curiosilor, lua legatura cu patronul sau barmanul, stabilea intelegerea concreta cu privire la data loviturii, sumele de bani ce urmau sa fie incasate ca urmare a loviturii. „Inculpatii C.R.A., S.Z.J., I.G.G., C.D.V., se ocupau cu partea tehnica, respectiv desfasurau activitatea propriu-zisa de interventie in softul aparatului si de modificare a datelor acestuia pentru insusirea sumelor de bani. P.A.V. era persoana care se ocupa cu transportul acestor inculpati, precum si cu asigurarea locatiei unde urmau sa se desfasoare fraudarea aparatelor de joc, respectiv supravegherea acestei locatii pentru ca alte persoane sa nu intre in acel local in perioada in care ceilalti inculpati operau in interiorul barului”, a completat Dan Budusan. Loviturile au fost date in localitatile Poienile de sub Munte, Sapanta, Ilva, Ieud – judetul Maramures, Turda, Campia Turzii – judetul Cluj, Racsa, Satu-Mare – judetul Satu-Mare, Piatra Neamt – judetul Neamt, Zalau, Si-misna – judetul Salaj si Bistrita. De asemenea s-a stabilit ca inculpatii, dupa fraudarea aparatelor de joc, obtineau castiguri cuprinse intre 3.000 si 10.000 de lei, iar sumele de bani erau impartite cu barmanii sau patronii barurilor.
Prinsi in flagrant in Campia Turzii
In noaptea de 29 spre 30 noiembrie, doi dintre inculpati s-au deplasat in Campia Turzii la un local care detinea in chirie trei aparate de jocuri de noroc apartinand unei societati comerciale din Targu Mures. Anterior, cei doi inculpati i-au propus patroanei barului sa fraudeze cele trei aparate de jocuri de noroc prin modificarea datelor existente in aceste aparate, iar castigul realizat, de aproximativ 9000 de lei, urmand sa fie impartit cu aceasta. „Dupa ce acel local a ramas fara clienti, in jurul orei 02:00, inculpatii C.R.A. si P.A.V. au inceput sa opereze cele trei aparate de jocuri de noroc fiind surprinsi in flagrant de catre ofiteri din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj, aflati sub coordonarea procurorului din cadrul DIICOT Salaj”, precizeaza procurorii. In timpul perchezitiei, asupra in-culpatilor au fost descoperite ustensilele folosite de catre acestia pentru fraudarea aparatelor de joc, suma de 430 de euro, respectiv suma de 3000 de lei, inculpatii recunoscand ca au incercat sa sustraga din cele trei aparate de joc suma de 9000 de lei.
Arestati preventiv sau judecati in libertate
Judecatoria Zalau a dispus arestarea preventiva a inculpatilor C.R.A., S.Z.J. si B.V.F. pentru o durata de 29 de zile, iar fata de inculpatul P.A.V. a dispus masura obligarii de a nu parasi localitatea. „Impotriva acestei solutii s-a declarat recurs cu privire la inculpatul P.A.V. pentru arestarea preventiva a acestuia, avand in vedere gravitatea infractiunilor comise”, a conchis Dan Budusan. Cercetarile continua pentru identificarea tuturor partilor vatamate, precum si a complicilor care i-au ajutat pe acesti inculpati in fraudarea aparatelor de joc. Pentru infractiunile comise, cei sapte risca intre 3 si 15 ani de inchisoare.
Trisori la „pacanele”, arestati de DIICOT
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...