Pastrarea fainii
Faina se pastreaza mai greu decat semintele. In conditii bune de temperatura (peste 20 de grade Celsius) umiditatea aerului scazuta si buna aeratie, in faina proaspata se produc procese care-i imbunatatesc culoarea si insusirile de panificatie, procese care poarta denumirea de maturarea fainii. Pastrarea insa timp indelungat a fainii la temperaturi pozitive duce la suprama-turarea acesteia, din care cauza se inrautatesc insusirile glutenului si se micsoreaza randamentul volumetric al paini. Gustul fainii devine amarui ca urmare a descompunerii si oxidarii grasimii.

Pastrarea cartofilor
Temperatura in depozitele de cartofi pentru consum trebuie sa se mentina intre 3-4 grade Celsius. La tempe-raturi mai mici cartofii se indulcesc, iar la minus un grad Celsius ingheata. La temperaturi mai mari incoltesc si daca umiditatea aerului este mai scazuta se zbarcesc ca urmare a dezhidratarii. Pastrati la lumina, tuberculii se inverzesc, devin amari si toxici pentru om si animale.