Voucherele de vacanță vor crește la 1.600 de lei pentru cei care au salarii de până la 8.000 de lei în mână. Anunţul a fost făcut marți de ministrul Finanțelor. Marcel Boloș precizează că acestea vor fi impozitate cu 10% pentru contribuția la sănătate. Tocmai de aceea le crește și valoarea.

Întrebat de jurnalişti de ce valoarea voucherelor de vacanţă creşte la 1600 de lei, ministrul Finanțelor a spus: „Pentru ca să menţinem valoarea, fiindcă ele vor fi incluse în baza de impozitare a CASS-ului. Deci se va plăti contribuţia la asigurările sociale de sănătate şi să avem aceiaşi bani pentru cei care urmează să primească, să nu fie afectaţi, pe de o parte. Pe de altă parte există şi pragul de venit de 8.000 de lei net pentru a proteja pe cei care sunt cu venituri mici şi a avea o anumită chibzuinţă în folosirea banilor pentru voucherele de vacanţă”, potrivit digi24.ro.

Bugetarii cu venituri de peste 8.000 de lei net nu vor mai primi vouchere de vacanță

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, marți, că angajații din sistemul public cu venituri de peste 8.000 de lei net nu vor mai primi vouchere de vacanță.

Marcel Ciolacu a anunțat, vineri, la Bruxelles, că nu vor scădea salariile, dar că „bugetarii de lux” ar putea să nu mai primească norme de hrană sau vouchere de vacanță.

Întrebat, marți, de la ce nivel al salariului bugetarii nu vor mai primi vouchere, premierul a răspuns: „Propunerea este de venituri de peste 8.000 net”.

Tot el a anunțat că măsurile fiscale din “marea reformă bugetară” vor fi făcute publice în câteva zile.

Pe 1 august, șeful Senatului, Nicolae Ciucă, anunța că acordarea voucherelor de vacanță se va face doar pentru funcționarii publici care au salarii lunare mai mici de 10.000 de lei brut.

Tichetele de vacanță au termen de valabilitate un an de la data emiterii

Tichetele de vacanță au termen de valabilitate un an de la data emiterii. Potrivit OUG nr. 8/2009, fiecare voucher de vacanță este valabil dacă are înscrise următoarele menţiuni:

emitentul şi datele sale de identificare;

valoarea nominală a tichetului de vacantă;

angajatorul şi datele sale de identificare;

numele, prenumele şi codul numeric personal ale angajatului care este în drept să utilizeze tichetul de vacanţă;

spaţiul destinat înscrierii perioadei în care a fost utilizat şi aplicării ştampilei unităţii afiliate;

interdicţia unităţii afiliate de a plăti diferenţa în bani dintre valoarea tichetului de vacanţă şi valoarea pachetului de servicii către utilizatorii tichetelor de vacanţă;

perioada de valabilitate a utilizării tichetului de vacanţă.

Emitenţii tichetelor de vacanţă au obligaţia de a asigura circulaţia tichetelor de vacanţă în condiţii de siguranţă. Tichetele de vacanță nu sunt transmisibile și pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Cei care încearcă să le comercializeze riscă amenzi usturătoare de până la 10.000 de lei.