Tentatia pedelistilor de a diviza societatea romaneasca s-a aratat din nou prin ministrul de Externe Teodor Baconschi care a impartit populatia in „Romania care munceste” si in „Romania care cerseste”. Politicianul Baconschi sustine ca pentru alegerile de anul viitor este imperios necesar sa se atraga electoratul care munceste, nu cel care cerseste. Ideea este cel putin originala, pentru ca Baconschi recunoaste implicit ca exista o stare generala similara cersitului in societatea romaneasca. Cei care stau cu mana intinsa la Guvern sunt categorii sociale ample, de la profesori si medici la pensionari si someri, chiar si mamici sau bolnavi cu diferite grade de handicap. Probabil presiunea acestora, care isi cer drepturile castigate de-a lungul timpului, l-a adus pe ministru la exasperare si a intors zicerea lapusneana astfel: daca voi nu ma vreti, nici eu nu va vreau. Si a decis sa isi intoarca fata catre Romania muncitoreasca. Mai exact, spre romanii care au supravietuit restructurarilor si reducerilor salariale din companiile private, cei care platesc TVA marit cu cinci procente si suporta o inflatie care scade puterea de cumparare, spre romanii care au plecat din tara pentru ca nu si-au putut plati ratele sau cheltuielile la utilitati, spre cei care sunt transformati in sclavi de noul cod al muncii si care nu au voie sa mai protesteze pentru ca deranjeaza auzul fin al guvernantilor. Si mai are o problema Teodor Baconschi: din pozitia sa de ministru de Externe, stabilind categoria Romaniei care cerseste, valideaza jignirile aruncate de francezi, italieni, norvegieni la adresa tuturor romanilor plecati sa munceasca peste hotare. La ce ne mai chinuim sa construim o imagine buna in exterior daca primul care improasca noroi si mizerie asupra romanilor este chiar ministrul nostru de Externe?
Romania care cerseste
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...