Firma SC Tender SA a cerut Consiliului Local Zalau revocarea hotararii prin care s-a decis retragerea dreptului de concesiune detinut asupra carierei de gips din satul Stana, pe motiv ca „masura retragerii este abuziva, ilegala si de natura sa produca prejudicii societatii”. Consilierii locali au hotarat sa respinga cererea SC Tender SA si sa mentina decizia de retragere a concesiunii pentru ca firma omului de afaceri Ovidiu Tender nu si-a achitat redeventa pe trimestrul IV al anului 2010 si pe primele doua trimestre din 2011, cumuland peste 180 de zile de intarziere, ceea ce a dus la rezilierea contractului de concesiune. De cealalta parte, in solicitarea transmisa Primariei Zalau, Tender SA sustine ca si-a achitat „redeventele datorate si facturate”.
La sfarsitul anului 2008, Tender SA a preluat in concesiune pe o durata de 20 de ani parcela Toplita din satul Stana pentru a desfasura activitati miniere de exploatare a resurselor de gips existente. Cu toate ca promitea locuri de munca pentru locuitorii din Stana, Tender s-a lovit de o reactie violenta a satenilor, care s-au opus proiectului deoarece „masinile de mare tonaj care urmau sa tranziteze zona le vor distruge casele si vor fi supusi unui grad ridicat de poluare”. Din 2008 si pana acum, SC Tender SA nu a facut aproape nici un demers pentru deschiderea carierei de gips.
Ovidiu Tender isi vrea gipsul din Stana inapoi
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...