Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj continuă proiectul „Danțuri de-nvățat”, derulat în parteneriat cu Asociația Atelierul de Joc Popular și Asociația Sinaptica.
Proiectul propune o modalitate specială de cunoaștere si promovare a folclorului coregrafic din județul Sălaj, prin realizarea unei hărți digitale, care va cuprinde secvențe reprezentative din diferitele dansuri tradiționale uzuale pentru microzonele etnografice ale Sălajului.
„Danțuri de-nvățat” a ajuns acum într-o nouă etapă importantă. Proiectul se află în plin proces de înregistrare video a elementelor de bază ale peste 30 dansuri tradiționale sălăjene.
Potrivit managerului Centrului de Cultură și Artă Sălaj, Daniel Săuca, înregistrările audio-vizuale urmăresc să acopere dansurile din principalele subzone etno-folclorice ale Sălajului (Valea Agrijului, Valea Barcăului, Valea Crasnei, zona Tövishát, zona De sub Codru, Valea Almașului, Valea Someșului), precum și din principalele comunități etnoculturale. Autenticitatea și reprezentativitatea pentru o anumită comunitate au stat la baza selectării dansurilor. În realizarea înregistrărilor sunt implicați 20 de interpreți de dansuri populare din Sălaj.
După editarea înregistrărilor audio-video, colecția de dansuri va fi inclusă în platforma de comunicare și în pagina web, dedicate dansurilor tradiționale din județul Sălaj.
Informații suplimentare despre implementarea proiectului „Danțuri de-nvățat” vor fi disponibile pe pagina web a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj (www.culturasalaj.ro) și pe pagina de Facebook a proiectului (https://www.facebook.com/danturisalaj).