Opt unități de învățământ din județ vor oferi copiilor o masă caldă, zilnic, în noul an școlar
Ministerul Educației a aprobat prin ordin de ministru lista celor 300 de unităţi în care se implementează Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar.
La nivel național, a fost dublat numărul de școli, de la 150 la 300, fiind luate în considerare majoritatea solicitărilor transmise de inspectoratele școlare județene, prin corelare cu lista școlilor finanțare prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.
Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate, de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.
Această inițiativă se înscrie în demersul Ministerului Educației de a reduce abandonul școlar și rata de parăsire timpurie a școlii.
Cadrul general de derulare în anul şcolar 2022 – 2023 a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 300 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat a fost adoptat prin ordonanță de urgență în luna iunie a acestui an.
La nivelul județului Sălaj, au fost selectate opt unități de învățământ, toate din mediul rural. Este vorba despre Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida (485 elevi), Școala Profesională Sâg (515 elevi), Liceul Tehnologic Nr.1 Surduc (498 elevi), Școala Gimnazială Nr.1 Valcău de Jos (394 elevi), Școala Gimnazială nr. 1 Bălan (330 elevi), Școala Gimnazială Nr.1 Pericei (406 elevi), Liceul Tehnologic Nr.1 Gâlgău (322 elevi), Liceul Tehnologic “Ioachim Pop” Ileanda (433 elevi).
Astia din urban nu trebuie sa manance?
Restul elevilor din Salaj nu sunt astfel discriminati?! sau mai bine zis parintii lor!