Ministrul Afacerilor Interne, sălăjeanul Lucian Bode, a dat o veste bună sălăjenilor și locuitorilor regiunii Nord-Vest, sâmbătă, 2 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, avându-i alături pe ministrul Apărării – Vasile Dâncu, secretarul de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență – Raed Arafat și președintele Consiliului Județean Sălaj – Dinu Iancu-Sălăjanu.
În această vară, balizajul de la Punctul de Operare Aeromedical (POA) Jibou va fi realizat, iar intervențiile elicopterului SMURD pentru salvarea de vieți omenești se vor putea face și pe timp de noapte. În prezent, în lipsa balizajului, aterizarea și decolarea elicopterului la Jibou se pot face numai pe timp de zi.
”Ce face acum, concret, Ministerul de Interne pentru Sălaj și pentru sălăjeni? Un lucru o să îl vedeți în acțiune în aceste zile. Mă bucur că este aici și domnul secretar de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, împreună cu care sprijinim cele două obiective importante: realizarea balizajului punctului aeromedical de la Jibou, unul dintre cele mai active puncte aeromedicale din țara noastră.
Avem promisiunea Departamentului pentru Situații de Urgență și a sălăjeanului nostru care se ocupă de logistică în acest moment, domnul general Chichișan, că în această vară acest obiectiv va fi realizat și vom putea desfășura activități și pe timp de noapte cu elicopterul de la Jibou. Totodată, intră în linie dreaptă și proiectul heliportului de la Spitalul Județean de Urgență din Zalău și mă bucur să contribuim și aici, iar Zalăul să devină, după recenta inaugurare de la Bistrița, un nou punct important pe harta salvării oamenilor aflați în nevoie”, a anunțat ministrul Lucian Bode.
Elicopterul SMURD ce deserveşte judeţele regiunii de Nord-Vest a fost operaţionalizat în anul 2019, la Jibou, odată cu inaugurarea heliportului şi a bazei aeromedicale dedicate, amplasate în cadrul unităţii de pompieri.
În cei doi ani de activitate, elicopterul SMURD din cadrul Punctului de Operare Aeromedical (POA) din Jibou şi-a dovedit din plin eficienţa şi importanţa atât morală cât şi strategică pe harta României. Numai în primul an de la înfiinţare au fost executate aproape 700 de ore de zbor, în cadrul a 507 misiuni, 419 pacienţi fiind salvaţi pe cale aerului. Iar dacă balizarea se va realiza și elicopterul va putea interveni și pe timp de noapte, misiunile de salvare de vieți în regiune vor avea și mai mult success.
Întrebați-l in vara cărui an! Putea fi terminată de la început aceasta lucrare! Dar unde nu-i cap…..
Ăsta-i nu-i ministru! Ăsta-i SINISTRU!!!! Chiar ca se “pricepe” la toate!!!