Fructul este un aliment ideal, susţin nutriţioniştii. Este singurul aliment care pune creierul la muncă. Fructele sunt compuse in principal din fructoză, care poate fi uşor convertită in glucoză., restul este in principal compus din apă (90-95 la sută). Acest lucru inseamnă că curăţă şi hrăneşte corpul in acelaşi timp. Singura problemă cu fructele este că mulţi dintre noi nu ştim cum să le consumăm pentru a asimila in mod eficient nutrienţii din ele.
Să mancăm fructele pe stomacul gol
Motivul este că fructele nu sunt digerate in stomac ci in intestinul gros. Fructele trec rapid din stomac in intestin unde işi eliberează sucurile. Dar dacă există carne, cartofi sau amidon in stomac, fructele sunt prinse aici şi incep să fermenteze. Dacă aţi mancat un fruct ca desert după cină şi petreceţi restul nopţii cu greutate in stomac şi un gust neplăcut in gură, este pentru că nu aţi mancat corect. Trebuie să mancăm intotdeauna fructele pe stomacul gol!
Nu beţi sucuri de fructe din recipiente sau cutii
Mai intotdeauna sucul este incălzit in timpul procesului de producţie şi structura sa iniţială devine acidă şi are in plus adăugaţi conservanţi. Care este cea mai bună afacere pe care trebuie să o faci? Cumpăraţi un storcător de fructe. Vei putea să bei sucul extras din storcător numai din fructe proaspete, pe stomacul gol. Sucul este digerat atat de repede că veţi putea să mancaţi un snakc după doar 15-20 de minute.
Pentru a ne proteja contra bolilor de inimă
Dr. William Castillo, şeful de cardiologie al celebrei clinici Framington din Massachusetts a declarat că fructele sunt cele mai bune alimente pe care le putem manca pentru a ne proteja contra bolilor de inimă. El spune că fructele conţin bioflavonoide care impiedică ingroşarea sangelui şi blocarea arterelor. De asemenea ele intăresc vasel capilare, vasele capilare fragile fiind aproape intotdeauna cauza hemoragiilor interne şi a crizelor cardiace.