Primăvara le aduce sălăjenilor deschiderea unicului centru wellness complet din județul Sălaj – Aquarel. Centrul de sănătate și recreere de 5 stele de pe strada Parcului din Zalău, la kilometrul 0 al reședinței de județ, își va putea oferi numeroasele servicii de la 1 martie.
Vineri, 18 februarie, administratorul unic al Grupului Universal – Dr. Ec. Vasile Pădurean a invitat oficialii Primăriei Zalău la o vizită în cadrul căreia a făcut o prezentare a ceea ce s-a realizat și a ceea ce va aduce Centrul Aquarel clienților săi. Motivul care a stat la baza invitației este acela că administrația locală a răspuns solicitărilor investitorului pe parcursul derulării investiției și este beneficiară a contribuțiilor fiscale, iar serviciile oferite în centrul de sănătate vor deservi locuitorii municipiului.
Au răspuns invitației investitorului primarul Ionel Ciunt, viceprimarii Nicolae Fazakaș și Teodor Bălăjel și administratorul public, Călin Cristian Forț.
”Aquarel este un centru de sănătate, asta e ideea de bază, care va oferi servicii de recuperare, prevenție, consolidare a stării de sănătate. Despre asta vorbim. Suntem la kilometrul 0 al Zalăului și la 1 martie vom deschide, astfel că tinerii noștri nu vor mai fi nevoiți să meargă în alte județe pentru înot sau alte activități de petrecere a timpului liber. Vom oferi o gamă complexă de servicii – medicale, sportive, de recuperare ambulatorie, kinetoterapie, spa, piscină și spații de cazare, bistro și restaurant. Este o clădire care folosește sisteme inteligente, este adaptată și nevoilor persoanelor cu dizabilități și oferă inclusiv spații mamă-copil. Clădirea este dispusă pe trei nivele, dotată cu un lift până la ultimul etaj, cu spații pentru socializare, bar, cafenea, restaurant cu terasă. Toate produsele care vor fi servite aici vor fi produse proprii”, a precizat Dr. Ec. Vasile Pădurean.
Ionel Ciunt: ”Este un concept interesant și util”
Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a mulțumit investitorului pentru serviciile pe care le va oferi locuitorilor reședinței de județ și nu numai, mai ales că aceste tipuri de servicii reprezintă un concept nou și interesant.
”Este un concept interesant și binevenit care, pe lângă posibilitatea de a petrece timpul liber într-un mod plăcut, oferă și posibilitatea menținerii sănătății prin fizioterapie și gimnastică medicală. Salutăm investițiile care vin să completeze demersurile administrației locale pentru creșterea calității vieții în orașul nostru”, a declarat Ionel Ciunt.
S-a subliniat, de asemenea, importanța investițiilor, a utilității și necesității parteneriatului public-privat, a faptului că investițiile înseamnă locuri de muncă, dezvoltare, perspective.
Ce va oferi Aquarel Zalău
Robert Deac, managerul de proiect al Aquarel Zalău, a declarat că investiția se ridică la peste 4 milioane de euro.
Centrul Wellnes are o suprafață impresionantă, de circa 3.900 de metri pătrați, și este dispus pe trei etaje.
La parter, există o zonă de primire amenajată tip bar unde se vor putea servi băuturi calde și reci și unde clienții vor fi îndrumați în funcție de solicitări. Tot aici vor exista trei cabinete medicale – de Pediatrie, de Psihologie și de Urologie.
La primul etaj, spațiul este destinate centrului Spa, cu recepție, vestiare dotate cu dulapuri, cabine mamă-copil, toalete, dușuri, apoi o zonă de socializare cu bar și cafenea. Zona spa include sauna finlandeză, saună umedă, infrasaună, bazin cu apă rece, dușuri emoționale, masaj și hidromasaj, o camera de relaxare tip seră, cu pereți din blocuri de sare de Hymalaya.
Tot aici se află și bazinele de înot: un bazin semiolimpic, cu adâncime de 1,40 metri, o piscină pentru copii cu adâncimea de 40 cm și un jacuzzi cu o capacitate de 10 persoane.
Toate piscinele sunt dotate cu sisteme de filtrare și tratare a apei de înaltă performanță. Aici există intenția de a fi organizate cursuri de înot pentru copii.
Etajul al doilea este dedicat zonei de fitness, de sporturi individuale și de grup. Elementul de noutate îl reprezintă serviciile de recuperare medicală în sistem ambulator. Au fost amenajate cabinete medicale pentru medici specialiști în kinetoterapie și fizioterapie, s-au achiziționat aparaturi performante de aproximativ 800 de mii de euro, iar centrul de sănătate va putea oferi cele mai bune servicii inclusiv persoanelor cu dizabilități.
Din sala de activități nu lipsesc benzile de alergare, greutățile, bicicletele și toate celelalte aparate necesare iubitorilor de mișcare asistată de specialiști, inclusiv aparaturi adaptate nevoilor copiilor. Și la acest etaj, clienții au la dispoziție vestiare moderne, dușuri și toalete.
La ultimul nivel al clădirii, sunt disponibile 11 camere pentru cazare și două apartamente, toate amenajate și dotate la cele mai înalte standard, care vor fi închiriate în regim hotelier.
Este amenajat, de asemeanea, un restaurant cu o capacitate de 40 de locuri și o terasă deschisă, cu o panoramă frumoasă spre centrul orașului.
O altă noutate cu care investitorul vine este faptul că, în curând, va fi amenajat și un parc, spațiu de recreere în aer liber care vine să completeze lista serviciilor oferite la interior. În parc vor fi amenjate alei, vor fi amplasate bănci și aparate de mișcare în aer liber.
Microclimatul în întreaga clădire este unul inteligent – are instalație de aer rece, instalație de aer cald, instalație de aer proaspăt, dar și instalație de echilibrare a consumului în fiecare încăpere.
Sper să aibă și o persoană care se ocupă cu partea de marketing. Un centru de acest timp, care să nu aibă pagină de Facebook, Instagram, etc. la 2 săptămâni înainte deschiderii – mi se pare incredibil în anul 2022. Mai ales ținând cont faptul că de toate serviciile de cinci stele enumerate. Care sunt prețurile de abonamente, de bilete, care sunt posibilitățile exact, unde pot găsi? Ați băgat o grămadă de bani, refuz să cred că intenția a fost să fie gata, să fie deschisă, să terminăm proiectele și să intră banii la toți. În 2022 dacă faci un business de 1000 de euro, nu de miliarde cum e vorbă aici, și nu ești prezent în social media, nu faci reclame, campanii cu luni înainte să începi să vinzi, ești mâncat. Iar la un proiect de milioane de euro înainte de deschidere încă nu se știe nimic. Dacă bagi atâția bani, vrei să și faci ceva, să ai xx abonamente, rezervări la deschidere, promoții mari. Poate vor fi mai încolo, dar era târziu pentru un proiect de acest gen și acum trei luni.
Ar fi foarte bine să fie ceva ceea ce s-a scris mai sus, dar cunoscând lucrurile enumerate, e totul cam dubios.
Foarte bine. Dar, peste drum, in cladirea primariei Zalău, spatiul destinat cetatenilor care solicită cartile de identitate este de toata jena. Spatiu mic, mirosuri de toate felurile,o rampă pentru persoanele cu dizabilitati care da într-o ușă! Aici nu se pot asigura servicii de calitate pentru cetateni. Ce face conducerea primariei,dar ziariștii? Grija fata ta de cetățean porneste de aici, restul sunt povesti. Birourile sefilor din primarie arata la fel ca acest spațiu?
Probabil mai întâi vor face cărare pe acolo ștabii,mogulii orașului,Intr un cuvânt bujetarii județului….un om de rând chiar și cu probleme de sănătate ,nu prea vad cum v a avea acces….v a fi pe pile că și în centrul acasă….e totul mascat și bine pus la punct…..poate vor venii unii de la Cluj pt ca trebuie sa ai niste valuta pus deoparte ca sa ți permiți un astfel de loc!