In baza parteneriatului cu Universitatea Tehnică (UT) din Cluj – Napoca, extensia Zalău, Consiliul Judeţean Sălaj va pune la dispoziţia instituţiei de invăţămant superior tot spaţiul disponibil de la şcoala „Meseşul”, fostă generală 13, pentru că „UT, dincolo de partea didactică, vrea să dezvolte la Zalău o viaţă universitară, la fel ca şi cea din Cluj”, a anunţat Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj, intr-o conferinţă de presă susţinută ieri. „La fosta şcoală 13 vrem să schimbăm destinaţia intregului spaţiu de acolo pentru a asigura inclusiv găzduirea cadrelor universitare care vin la Zalău”, a declarat Marc. Din partea Universităţii Tehnice, directorul Ioan Vuşcan, a precizat că instituţia a investit pană acum in spaţiile de la şcoala „Meseşul” peste 11 miliarde de lei vechi pentru modernizarea şi reabilitarea clădirii şi este necesar ca „ambele corpuri de clădire să fie in administrarea UT” deoarece la Zalău va lua fiinţă un „centru regional de instruire in operarea maşinilor cu comandă numerică”.
In altă ordine de idei, pentru a aduce spiritul studenţesc la Zalău, Universitatea Tehnică organizează joi, 19 mai, incepand cu ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, evenimentul „Primăvara Studenţească”. Această manifestare işi propune sensibilizarea opiniei publice cu privire la prezenţa UT in Zalău, potrivit directorului Ioan Vuşcan.
Universitatea Tehnică din Zalău se extinde
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...