Consiliul Judetean a aprobat vineri ca şase drumuri judeţene să treacă in administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), in conformitate cu normele pentru derularea proiectelor prioritare din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, care prevede reabilitarea a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi locale. Sectoarele de drum judeţean sunt: DJ 191 D, de la (DN1H) Nuşfalău, Boghiş, Valcău de Jos, Fizeş, Sig, Tusa, limita cu judeţul Cluj; DJ 109 P de la (DN 1H) Halmăşd, Cerişa, Cosniciu de Jos, Ip, Zăuan Băi, Camăr, limita cu judeţul Satu Mare; DJ 191 C de la Nuşfalău (DJ 191D), Huseni, Crasna, Meseşenii de Jos, Aghireş, Zalău, Moigrad, Brebi, Creaca; DJ 108F de la Şimleu Silvaniei, Măerişte, Moiad, Sărmăşag, Chieşd; DJ 110 E, de la Nuşfalău (DN1H) Plopiş, Făgetu, limita cu judeţul Bihor; DJ 108 A, de la limita cu judeţul Cluj, Huta, Bogdana, Buciumi, Bodia, Agrij, Păuşa, Romanaşi, Romita, Creaca, Jibou, Inău, Benesat, limita cu judeţul Maramureş. Consiliul Judeţean Sălaj a obţinut avizul tehnico-economic din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, dar nu se ştie cate proiecte vor fi aprobate de minister. Trecerea in administrarea ministerului a acestor drumuri este una formală in prezent, Consiliul Judeţean se va ocupa in continuare de intreţinerea acestor drumuri judeţene.
Consiliul Judeţean imparte bani
Consiliul Judeţean a aprobat vineri, in şedinţă ordinară, rectificarea bugetului pe anul 2011. Privind partea de venituri a bugetului, aceasta s-a majorat cu 116,47 mii lei, suma care reprezintă venituri din valorificarea unor bunuri, subvenţii de la bugetul de stat către bugetele locale necesare susţinererii derulării proiectului „Modernizarea şi extinderea Complexului de servicii comunitare Cehu Silvaniei prin infiinţarea de ateliere vocaţionale pentru tinerii ieşiţi din sistemul rezidenţialI şi din sume reprezentand plăţi efectuate şi prefinanţări aferente derulării aceluiaşi proiect. Cheltuielile, prin rectificarea bugetară, s-au majorat cu 202,04 mii lei. Această sumă s-a aprobat să fie utilizată pentru pentru cofinanţarea programului „Conservarea şi intreţinerea Complexului arheologic Porolissum” – Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, pentru susţinerea derulării proiectului „Modernizarea şi extinderea Complexului de servicii comunitare Cehu Silvaniei prin infiinţarea de ateliere vocaţionale pentru tinerii ieşiţi din sistemul rezidenţialI, pentru achiziţionarea unui teren de 4,5 ari in favoarea Complexului de servicii comunitare Cehu Silvaniei şi pentru alte cheltuieli de investiţii – drumuri şi poduri judeţene. Privind cheltuielile s-a aprobat şi o diminuare cu 85,57 mii lei a acestora, dintre care 75,57 mii lei reprezentand fondul de rezervă bugetară la dispoziţia autorităţilor.
Drumuri judeţene pasate Elenei Udrea pentru reabilitare
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...