Se spune că „după muncă şi răsplată”. Cheia este să şti ce să munceşti, cu cine să te asociezi şi pe cine să lucrezi. Iţi trebuie doar o poziţie influentă şi nişte relaţii. Cu aceste unelte tragi tare, te imbogă-ţeşti, şi apoi arăţi lumii ce avere ţi-a lăsat mătuşa Tamara. Cel mai bine ne-a demonstrat cum se munceşte la noi in ţară insuşi „ministrul muncii”, Ioan Botiş. Fost ministru, că şi-a dat demisia săptămana trecută. Motivul? A „descoperit” cu stupoare că soţioara lui, consilier la o organizaţie neguvernamentală, are in derulare un proiect european cu finanţare de 2,13 milioane de euro, avizat chiar de un organism aflat in subordinea Ministerului Muncii. Ideea ar fi că fostul ministru Botiş a dat undă verde fiinanţării unei intreprinderi private cu sediul la el acasă, unde lucrează şi nevastă-sa. Asta nu este tot, zilele acestea s-a dat in vileag faptul că şi mama lui era asociată mai veche cu nevastă-sa. Nu ştiu doamne cine le mai poate descurca, tare complicate sunt căile nepotismului şi ale invartelilor de primă mană, numai bani să iasă. Pană la urmă este tot mai clar care este rolul celor care ne conduc, să ajungă in funcţii cat mai mari şi mai sus, ca să vadă mai bine ce-i de furat. Tot mai clar este şi că in ţara asta dacă eşti fiul ploii ai mai puţine şanse decat la loto. Aşa se munceşte la noi, prin pocnit din degete in cazul unora, şi pană la hernii degeaba in cazul altora.
Cine ştie să lucreze are tot ce vrea
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...