Principalele produse care ne amintesc azi de nuci sunt cozonacul, coliva, anumite soetimente de ciocolată şi de halva. Puţini ştiu că nucile se folosesc şi la menţinerea sănătăţii inimi şi a sistemului vascular. Uleiul conţinut de nuci are o acţiune puternică in acest sens, datorită combinaţiei complexe şi concentraţiei ridicate de grăsimi sănătoase, vitamina E, potasiu, magneziu şi seleniu. O mană de nuci in fiecare zi ne protejează mai bine inima decat uleiul de măsline ravirgin şi decat peştele gras. Pentru a-şi indeplini funcţia de protector al inimii, miezul de la nuci trebuie să fie in stare bună, fără urme de rancezeală.
Nucile scad riscul de cancer datorită acidului oleic Omega 3 şi a vitaminei E. Menţin tonusul psihic şi combat depresia, combat insomnia, datorită conţinutului de melatonină şi de grăsimi. Sunt foarte bune pentru copii, stimuland creşterea armonioasă, dezvoltarea intelectului şi tonusul fizic, datorită calciului, fosforului, lipidelor şi carotenului.