”Ficțiunea este mai la îndemâna omului decât adevărul”. ( Mark Twain)

Ziua bună, dragi cititori!

Ce este Big Bang-ul și ce știm în mod concret despre el? Iată un alt subiect, pretins științific, care a atras omenirea dintotdeauna.

Medicii români- Ana Bahmuțean și Teofil Duțu, în cartea ”În căutarea adevărului pierdut”, au realizat o cercetare amănunțită asupra postulatelor teoriei Big Bang și au scos în lumină aceleași concluzii pe care le-am întâlnit la teoriile evoluționiste.

Părinții fondatori ai teoriei Big Bang au fost Alexander Friedmann, Edwin Hubble, Georges Lemaître și George Gamow.

După teoria Big Bang, există o forță (care nu este Dumnezeu), care ar obliga Universul să sufere o expansiune continuă, împotriva tuturor legilor fizicii cunoscute. Filosofii acestei ideologii susțin că Universul va sfârși înțepenit în această expansiune, prin epuizarea energiei de care dispune.

Adeptii teoriei Big Bang vor numi ulterior această forță conductoare energie întunecată, energie neagră, chintesență. În Epoca Feudala, energia guvernantă era atribuită lui Dumnezeu, dar o data cu teoria Big Bang, această energie întunecată devine principalul guvernator al Universului, zeul suprem.

Dacă analizăm postulatele, vedem că teoria Big Bang operează cu datări izotopice dogmatice, cu constante și concepte care își schimbă scopul neîncetat, cu teorii care sunt respinse în funcție de valoarea lor publicitară.

Astronomul Halton Arp, unul dintre experții mondiali în domeniul quasarilor, obligat să părăsească observatorul Palomar datorită criticilor sale contra dogmelor fundamentale ale Big Bang-ului scria: ”Oamenii de știință, în particular în instituțiile cele mai prestigioase, suprimă și ridiculizează descoperirile care contrazic teoriile lor…Am înțeles de multă vreme că toate colocviile sunt evenimente de presiune socială intensă..”

Cele mai evidente dintre contradicțiile teoriei Big Bang sunt legate de apariția inițială a materiei și a energiei din nimic, de expansiunea continuă a Universului pe baza unei energii inexplicabile, de formarea elementelor chimice în stele printr-un proces mare consumator de energie. Toată fizica trebuie contorsionată pentru a explica astfel de teorii.

Realitățile științifice ale Big Bang-ului contrazic legile mecanicii și principiul conservării energiei. Acestea nu mai ascultă nici de principiile logicii și ale rațiunii, ci de cele ale intiuției. Big Bang-ul vrea să impună cu orice preț supranaturalul fizicii, debarasându-se de divinitate, astfel această teorie devine una profund antiștiintifica și antireligioasă.

Singura explicație a spiritualiștilor care acceptă existența unui Dumnezeu exterior lumii materiale cunoscute, putere superioară și creatoare a acestor legi fizice, poate fi compatibilă cu principiul fundamental al conservării energiei. Negarea lui Dumnmezeu înseamnă negarea principiului fundamental al fizicii.

Să luam de exemplu viața noastră de zi cu zi. Grădinile, imobilele, străzile, nu merg niciodată spontan către reparare, ci către degradare. Fără intervenția unei forțe animate de viața, din exterior, totul merge către degradare și dezordine. Abia în ziua în care energia va fi produsa din nimic, sau în care străzile noastre se vor repara singure, vom putea pune la îndoială existența lui Dumnezeu.

Toate aceste filosofii materialiste contestate de lumea științifică de calitate, s-au perpetuat în timp, printr-o puternică susținere mediatică. Big Bang-ul a îmbrăcat haina metafizicii, promovand-o cu iscusință pe cale virtuală. Numele de Big Bang este intim legat de termenii: astrologie, magie, horoscop. Pe canalele de televiziune găsim săptămânal emisiuni, filme sau documentare care au o legătură directă cu toate acestea. Omul zilelor noastre este mult mai aplecat să caute și să dea crezare filosofiilor și ficțiunilor, decât adevărurilor științifice.

Trebuie oare să ne închinăm și să aducem omagiu tuturor descoperirilor și invențiilor care ne sunt furnizate zi de zi? Câte dintre acestea sunt informații oneste? Câte aduc fericire omenirii? Oare toată știința contemporană este atât de onorabilă pe cât ni se arată?

Dragi cititori, generația noastră navighează într-o lume mai degrabă ignorantă decât științifică, o lume mai mult a obscurantismului decât a adevărului. Aceste doctrine materialiste au dezvoltat în societatea actuală maladii misterioase, stări de îngrijorare și suferință duse la extrem. Viața este trăită la întâmplare iar componenta spirituală este de cele mai multe ori subjugată. Educația ”divinosceptică” este impregnată de la cele mai fragede vârste și are urmări dezastruoase asupra omenirii.

În apărarea adevăratei științe și a vieții , fiecare dintre noi ar trebui să participe la denunțarea uzurpării acestora, oriunde ar fi ea. Modul în care noi ne raportăm la Univers, la noi înșine și la tot ceea ce ne înconjoară ghidează tot comportamentul nostru în viață.

”Puțină știință ne îndepărtează de Dumnezeu, mai multă, ne apropie.”(Louis Pasteur)

Toate cele bune!

(Dr. Ana Bahmuțan, Dr. Teofil Duțu, În căutarea adevărului pierdut)