Piersicile sunt niște fructe gustoase și zemoase, care aduc nenumărate beneficii pentru sănătate, ele fiind considerate și “fructele longevității”. Fiind foarte bogate în nutrienți și antioxidanți, aceste fructe te pot ajuta în sarcină, în lupta contra obezității, a cancerului sau a răcelilor și infecțiilor. În alimentație, ele reprezintă o sursă bună de potasiu, vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6, beta-caroten, folat, calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc și cupru.

Piersicile sunt pline de beta-caroten, care se transformă în corp în vitamina A, și te ajută să îți menții vederea sănătoasă. Totodată, betacarotenul previne apariția degenerescenței maculare, o boală care, în timp, duce la orbire. Piersicile conțin două carotenoide-luteina și zeaxantina, care previn apariția cataractei. Pe lângă asta, acești compuși protejează retina de pericolul radicalilor liberi.

Prezența magneziului în piersici ajută la ținerea la distanță a stresului și anxietății, păstrând echilibrul sistemului nervos. Lipsa magneziului din organism poate afecta funcționarea sistemului nervos, acest lucru ducând la agitație și nervozitate. Vitamina B prezentă în piersici, te ajută să fii mai fericită, având efecte asemănătoare serotoninei, numită și hormonul fericirii.

Piersicile sunt aliatul tău și în lupta împotriva kilogramelor în plus. De fapt, acestea conțin compuși bioactivi care previn apariția obezității și a bolilor asociate cu aceasta. Responsabili sunt compușii fenolici care se găsesc în aceste fructe și care au proprietăți anti-inflamatorii, ce acționează contra obezității. Prin asimilarea nutrienților din piersici, organismul arde mai multe calorii decât conține fructul în sine, iar tu slăbești mai mult.

De asemenea, fibrele din compoziția acestor fructe te ajută în echilibrarea tranzitului intestinal și în combaterea unor boli precum constipația, ulcerul, gastrita sau hemoroizii. În plus, consumul de piersici ajută la eliminarea toxinelor din stomac.

Calciul de care bebelușul tău are nevoie pentru întărirea oaselor, dinților și mușchilor este oferit de aceste fructe hrănitoare. Consumul lor ajută, de asemenea, și în absorbția fierului, precum și în prevenirea crampelor și stării de oboseală, caracteristică general întâlnită, în sarcină.

Compușii fenolici și carotenoizii din piersici te ajută să lupți împotriva diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi cel de sân, de plămâni sau de colon. De exemplu, beta- carotenul protejează plămânii împotriva cancerului.

Piersicile sunt și un aliat în frumusețe. Vitamina C, aflată din abundență în aceste fructe, ține la distanță radicalii liberi și îți face pielea mai elastică și mai fermă. Studiile de specialitate au arătat că zeaxatina și luteina din piersici au efecte anti-inflamatorii asupra deteriorării celulelor pielii, cauzată de razele ultraviolete.