PDL şi UDMR au o restanţă de 400 de milioane de lei vechi la impozitul pentru clădirea in care işi desfăşoară activitatea partidele.
Principalele partide politice din Sălaj se laudă că au incheiat anul 2010 cu datorii nesemnificative, legate doar de funcţionarea sediilor in care işi desfăşoară activitatea. Surprinzător, cele mai mari datorii către bugetul local vin din partea partidelor aflate la putere: PDL şi UDMR. Partenerii de la guvernare trebuie să achite Primăriei Zalău o datorie de peste 400 de milioane de lei vechi, sumă ce reprezintă impozitul pe clădirea in care işi au sediile. In rest, campaniile electorale din Surduc şi Almaşu nu au lăsat un gol in bugetul partidelor. Ardeleni cumpătaţi, aceştia s-au intins „doar cat le-a permis plapuma”.
PDL şi UDMR sunt in aceeaşi oală
„Nu avem datorii din campaniile electorale, am cheltuit doar cat ne-a lăsat bugetul. Singura datorie pe care o avem este o restanţă de aproximativ 20.000 de lei pentru impozitul pe clădirea unde avem sediul partidului”, a declarat pentru Graiul Sălajului Lucian Bode, preşedintele PDL Sălaj, care speră că această situaţie se va rezolva după ce clădirea a fost declarată monument istoric şi nu se va mai percepe impozit pentru ea. La fel ca şi colegii din coaliţia de guvernare, maghiarii din UDMR inregistrează singura datorie la impozitul pe clădire. „Ceva datorii avem la Primăria Zalău legate de sediul organizaţiei municipale a UDMR. In campania electorală nu am prea cheltuit, am lucrat mai mult şi nu avem datorii pentru că nu ne-am intins decat ne-a ţinut plapuma”, afirmă deputatul Seres Denes, preşedintele UDMR Sălaj.
PNL şi PSD au datorii nesemnificative
Preşedintele liberalilor sălăjeni, Radu Căpilnaşiu, spune că din campaniile electorale de la Surduc şi Almaşu inregistrează o datorie de 700 de lei. In ce priveşte „cheltuielile de funcţionare, acestea sunt in jur la 3.500 de lei”. Totodată, primarul Zalăului a ţinut să le transmită celor de la PDL şi UDMR că au „restanţe de sute de milioane la bugetul local, care apar in debit şi nu pot fi şterse chiar dacă imobilul in care işi au sediul a fost declarat monument istoric”. Nici PSD-ul nu o duce tare rău. „Cu cheltuielile la sediu suntem la zi, nu avem nicio restanţă, singura datorie o reprezintă o reeşalonare la impozitul pe clădire care se ridică undeva in jurul sumei de 4000 de lei”, a declarat Sonea Ileana, trezorierul PSD Sălaj.