Contribuţia lunară de intreţinere in centrele rezidenţiale din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj pentru persoane cu handicap rămane aceeaşi ca anul trecut, adică 602 lei de persoană, pe lună. Persoanele cu dizabilităţi care au venituri proprii şi beneficiază de serviciile oferite de către centrele de ingrijire ale DGASPC Sălaj sau susţinătorii legali au acestora vor trebui să plătească contribuţia de intreţinere, care se calculează conform prevederilor legale, insă suma nu va depăşi 602 de lei pe lună. Dacă persoanele asistate şi susţină-torii legali nu au venit, cheltuielile privind contribuţia lunară de intreţinere a persoanei asistate vor fi suportate din bugetul instituţiei. Potrivit informaţiilor furnizate de către Violeta Milaş, director al DGASPC Sălaj in grija instituţiei sunt in prezent 330 de persoane dintre care doar aproximativ 100 plătesc această contribuţie. „Toate persoanele cu dizabilităţi care au venituri proprii trebuie să contribuie cu 80 la sută din aceste venituri, fără a depăşi insă suma de 602 lei. Asistaţii pe care ii avem in centre au venituri foarte mici, doar cateva persoane ajung să plătească contribuţia la nivelul maxim”, a spus Violeta Milaş, director executiv al DGASPC. La nivelul judeţului Sălaj, persoanele cu handicap care beneficiază de ingrijiri prin DGASPC Sălaj sunt găzduiţi in patru centre din localităţile Jibou, Bădăcin, Crasna şi Boghiş.
Asistaţii cu dizabilităţi plătesc ca in 2010
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...