Analizele efectuate de către două laboratoare acreditate confirmă faptul că groapa de gunoi de la Cehei nu este poluată.
Primăria oraşului Şimleu Silvaniei a organizat ieri o conferinţă de presă cu scopul de a pune capăt tuturor speculaţiilor apărute in ultima vreme privind presupusa contaminare cu substanţe petroliere a rampei de gunoi inchisă de la Cehei. Analizele efectuate de două laboratoare ale Institutului naţional de cercetare-dezvoltare pentru protecţia mediului din cadrul Ministerului mediului şi pădurilor confirmă faptul că nu există depăşiri faţă de normele admise la substanţe care ar putea fi periculoase pentru sănătatea oamenilor şi a mediului inconjurător. „Primăria Şimleu Silvaniei este o instituţie responsabilă in toate acţiunile sale, mai ales in cele care pot avea afecte asupra sănătăţii şi vieţii şimleuanilor. Vreau ca toţi să fim mai responsabili in demersurile pe care le facem şi să nu creăm panică şi confuzie din interese mărunte, politicianiste. Siguranţa şi sănătatea locuitorilor acestui oraş nu poate să fie subiect de negoţ pentru absolut nimeni”, a declarat primarul Septimiu Ţurcaş.
Ovidiu Jurcău a pus „petrol” pe foc
„Bomba mediatică”, aşa cum o numeşte edilul Şimleului, referitoare la groapa de gunoi a izbucnit la inceputul anului, cand Ovidiu Jurcău, preşedintele PNL Şimleu-Silvaniei, a susţinut că inchiderea gropii de gunoi de la Cehei se face cu „deşeu petrolier neprelucrat”. „Pămantul folosit pentru acoperirea rampei de gunoi de la Cehei a fost adus de la Suplacu de Barcău, dar numai după ce el a fost tratat şi ars, conform normelor legale. De asemenea am cerut acordul Gărzii de Mediu Sălaj. Menţionăm şi faptul că Primăria Şimleu Silvaniei n-a plătit nici un ban pentru pămantul respectiv, deşi costurile pentru aducerea cantităţii respective, circa 800 de basculante, s-ar fi ridicat la peste două miliarde de lei vechi”, mai spune primarul urbei de la poalele Măgurii. Pentru inlăturarea oricăror suspiciuni, Primăria Şimleu şi firma care se ocupă de inchiderea gropii au ales să solicite laboratoarelor acreditate din Bucureşti şi Timişoara examinarea probelor de sol, iar rezultatele analizelor confirmă faptul că „nu poate fi vorba de poluare şi de substanţe periculoase”.
Groapa de gunoi de la Şimleu nu este poluată
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...