Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că au fost aprobate și alocate 30 de milioane de euro pentru derularea și plata orelor remediale, menite să vină în ajutorul elevilor care nu au avut acces la orele online și a celor cu mediile neîncheiate pe primul semestru.
“S-a aprobat Ordonața de Urgență care prevede plata a 30 de milioane de euro (146 milioane lei) care va avea ca destinație exclusivă derularea și plata orelor remediale. Plata se va face către școli într-un cuantum de 0,4 ISR ,200 de lei/lună pentru fiecare elev cuprins în grupul țintă”, a declarat, miercuri, ministrul Sorin Cîmpeanu.
De asemenea, acesta a anunțat că precizări despre constituirea grupului țintă de elevi vor fi făcute printr-un ordin al ministrului Educației.
“În grupul țintă vor fi cuprinși elevii care au înregistrat dificultăți cu privire la procesul de învățare online, din cauza accesului dificil la internet, la echipamente IT și de asemenea elevii aflați în situația de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pe primul semestru”, a explicat Cîmpeanu.
Ordonanța de Urgență produce schimbări și în legea adoptată anul trecut, prin care erau oferite vouchere de after-school doar elevilor din ciclul primar. Prin proiect de act normativ, aceste vouchere în valoare de 200 de lei/lună se vor acorda tuturor elevilor, atât din învățământul primar, cât și gimnazial. Cîmpeanu a mai precizat că funcționarea programului “școală după școală” va fi reglementată printr-un ordin al ministrului Educației, care va apărea în luna iunie.
În concluzie, un calcul pe sumele prezentate de domnul ministru Cîmpeanu arată faptul că pentru perioada de 16 săptămâni avansată drept perioadă necesară pentru aceste ore de recuperare în semestrul II, un profesor care duce la bun sfârșit toate aceste ore ar primi 8.000 lei brut.
Reamintim faptul că în județul Sălaj dintr-un număr total de elevi de circa 30.000, avem aproximativ 800 de elevi cu situația neîncheiată la învățătură pe semestrul I. La nivel național, aproximativ 65.000 elevi sunt cu mediile neîncheiate pe primul semestru, având ca și cauză principală imposibilitatea de acces la resurse tehnologice. Până la debutul pandemiei, numărul elevilor care se aflau anual în această situație era de aproximativ 15.000.
Cit de prost poti sa fii ? sa nu fii deacord sa maresti punctul de pensie cu 3% ! dar la politicieni si angajati la prefecturi , sa le maresti salariu cu 30% ! Tot aceia intrebare ! lideri de sindicat iau in fiecare luna INCASEAZA atit cit iau o strada intreaga pensii!!! Concluzia : ii mai aduci la TV pe cei cu asemenea venituri sa discute de pensii!! acesti lideri vorbesc de pensiile celor care au muncit Le doresc sa traiasca sanatosi dar dintr-o pensie ca a mea !
C’est quoi ca,”ore remediale”? On a change la langue roumaine?Fait explique,si’l vous plait!!!
Foarte simplu.Prin orele remediale s-a creat o forma de salarii speciale,pentru ca nu erau suficiente pensiile speciale.