Protejarea culturii de grau
La cultura de grau, fenomenul ingheţ-dezgheţ, in special in solele in care semănatul s-a efectuat intr-o arătură proaspătă provoacă „descălţarea” plantelor, ruperea rădăcinilor şi dezgolirea nodului de infrăţire. In acest caz este necesară o lucrare cu tăvălugul neted pentru a repune rădăcinile in contact cu solul.
Răsadniţe
Dacă doriţi să produceţi răsaduri in răsadniţe e bine să ştiţi că principalul generator de căldură al patului de combustibil este bălegarul nefermentat de taurine, in amestec cu cel uscat, dar mai ales cel de cabaline. In compoziţie pot intra şi resturile vegetale de la culturile agricole, care prin fragmentare participă la constituirea amestecului fermentativ impreună cu celelalte categorii de bălegar.
Hrănirea albinelor
Orice apicultor trebuie să ştie că minimul de hrană necesar pe toată perioada octombrie-martie este de 14-15 kilograme pe stup. Dacă această cantitate nu este suficientă se fac hrăniri de completare cu sirop de zahăr, care ulterior este transformat de către albine in miere. Dacă aceste rezerve de hrană se termină, pe rama stupului se poate pune turtă de miere cristalizată sau punguţe cu zahăr cu diferiţi substitenţi de polen. In toată această perioadă se administrează hrană solidă cu o umiditate de maxim 20 la sută.